Watch Medier

Headhunter: Grundfos skal på jagt efter endnu en autentisk leder

En stor del af den danske erhvervstop vil stå i kø for at blive afløser for Mads Nipper, som forlader Grundfos for at blive topchef i Ørsted. At en autentisk leder med de nødvendige kompetencer kan findes på dansk jord, er dog langtfra mejslet i granit, vurderer headhunter.

Grundfos skal finde nu Mads Nippers afløser. | Foto: Ørsted

Det er ikke en hvilken som helst leder, der kan fylde det tomrum, Mads Nipper efterlader med sit exit fra Grundfos til fordel for en stilling som topchef i Ørsted.

En ny topchef skal både være en dygtig forretningsmand og ikke mindst en autentisk leder med et bredt verdenssyn, som kan videreføre den samfundsmæssige balancegang og involvering i debatten om den grønne omstilling, som Mads Nipper har været så god til.

Sådan lyder det fra Ole Ingvardsen, der er managing partner i headhunting-virksomheden Ingvardsen Partners.

Grundfos er en af den slags virksomheder, som enhver med topledelsesambitioner ville give en lille finger – eller en helt arm – for at få lov til at lede.

Ole Ingvardsen, managing partner i Ingvardsen Partners

"Grundfos har brug for en topchef, der kan fortsætte stilen om at være åben og en del af samfundsdebatten, som Mads Nipper har lagt. Det er vigtigt for alle store virksomheder, som har et væsentligt samfundsansvar," siger han og tilføjer:

"Så vi taler om en holistisk, dygtig leder fra toppen af erhvervslivet – og ikke bare en leder, som alene fokuserer på bundlinje og produktivitet. Du skal være en autentisk leder, der kan få folk til at tro på dig og på Grundfos' mission."

Erfaring fra kompleks værdikæde essentielt

Det er endnu for tidligt for Ole Ingvardsen at pege på mulige kandidater til posten, men han er overbevist om, at Grundfos har store nok muskler til at kunne gå ud og hive dygtigt talent ind, når pumpeproducenten nu indleder jagten på sin nye topchef.

"Grundfos er en af den slags virksomheder, som enhver med topledelsesambitioner ville give en lille finger – eller en helt arm – for at få lov til at lede," siger han,

Erfaring fra en virksomhed med en kompleks værdikæde vil dog blive et helt essentielt punkt i jagten på kandidater til topchefsposten, vurderer headhunteren.

Han peger dog på, at jagten også snildt kunne foregå internt og på "næste hylde" i pumpeproducenten – med Mads Nippers evne til at udvikle talenter, sidder der nemlig højst sandsynligt også et talenthold klar i virksomhed, som håber på at kunne få en chance, lyder det fra headhunteren.

Umiddelbart tror Ole Ingvardsen på, at Grundfos med sin danske historie og betydning for det danske samfund vil forsøge sig med en dansk kandidat, men virksomhedens internationale perspektiv åbner også for, at jagten vil komme til at foregå globalt.

Læs mere her:

"Tiden er ovre, hvor virksomheders eneste rolle er at tjene penge til aktionærerne"

Nipper tog Grundfos på en vækstrejse – nu forlader han koncernen midt i storstilet sats

Grundfos-formand ærgerlig og overrasket over Nippers exit

Nipper: Kun et selskab kunne få mig væk fra Grundfos 

Mere fra Watch Medier

Vestas: Stjålne data er blevet delt

Data fra vindmøllekoncernen Vestas' it-systemer er blevet stjålet og tilbudt tredjepart, meddeler Vestas, der "har grund til at tro", at det primært handler om interne informationer. Vi har ikke ladet os afpresse, fastslår topchef.

Håndværkerfradrag fjernet fra næste års finanslov

Det er slut med fradrag for håndværksydelser, når dele af boligjobordning afskaffes med næste års finanslov.Fradrag for serviceydelser som rengøring og børnepasning fra i skat bibeholdes, oplyser finansministeren.

Efter gode vaccineresultater venter Bavarian Nordic snart at drøfte kontrakter

Gode forsøgsresultater får Bavarian Nordic til snart at vente dialog med myndighederne om medicinalselskabets coronavaccine. "Jeg vurderer, at så snart vi har udsigt til at kunne starte fase 3, der vil det typisk være det tidspunkt, man kan tale med de forskellige myndigheder," siger Bavarian Nordics finansdirektør, Henrik Juuel.

Her er finanslovens digitale initiativer

Næste års finanslov rummer en række digitale initiativer. Der er afsat midler til digitalisering af erhvervslivet, øget brug af data i den offentlige sektor samt fokus på etik og jura i en digital virkelighed.

Læs også

Relaterede

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs