Watch Medier

Nordea-chef om sin tid som talentspire i banken: "Der var enkelte vindere, men vi udnævnte samtidig mange tabere"

FINANSTALENT: En hård udvælgelsesproces og fravalg af dygtige mennesker fik tidligere deltager i Nordeas talentprogram Mads Skovlund til at tænke over måden at opfostre talenter på: "Jeg ville nødigt gå ud og sige, hvem der er talenter i min organisation i dag," siger Skovlund, der i dag er direktør i banken, til FinansWatch i nyt tema om talentprogrammer.

"Jeg har en holdning til, at vi ikke må skabe situationer, hvor gode mennesker bliver erklæret tabere, fordi de ikke kommer med på et program," siger bankdirektør i Nordea, Mads Skovlund. | Foto: PR/Nordea

Nordea-direktør Mads Skovlund husker stadig, hvordan nogle blev valgt til og andre fra, da han efter flere tests blev indrulleret som en af få talentspirer i den tidligere topchef Christian Clausens talentprogram, som kørte for nogle år tilbage.

"Det er ikke, fordi jeg har det stramt med talentprogrammer, men jeg synes, man skal passe lidt på," siger Mads Skovlund, der i dag er direktør med ansvar for Nordea Danmarks privatkunder og dermed for det største forretningsområde i den danske del af banken.

Læs hele artiklen

Få 21 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra Watch Medier

Læs også

Relaterede

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs