Watch Medier

Gyldendal afskediger tidligere DR-chef efter sag om sexchikane i public service-huset

Efter en lynundersøgelse over weekenden har Gyldendal fyret en medarbejder, der i et tidligere chefjob i DR var centrum for en klagesag om sexchikane. Det skriver Politiken.

Gyldendal-direktør Morten Hesseldahl vil ikke angive konkrete grunde til, hvorfor han har skilt sig af med en tidligere DR-chef. | Foto: Stine Bidstrup/Ritzau Scanpix

Gyldendal har mandag opsagt en chef, efter lat edelsen er blevet opmærksom på, at den pågældende medarbejder i sit tidligere chefjob i DR var omdrejningspunkt for en sag om sexchikane. Det skriver Politiken.

"Foranlediget af omtaler i pressen, som vi fik at vide, drejede sig om ham, var vi forpligtet på at se, om der var et mønster. Vi har ikke fundet noget, der tyder på sexchikane hos os, men vi har af andre grunde valgt at opsige samarbejdet," siger Gyldendals adm. direktør Morten Hesseldahl til Politiken uden at ville uddybe, hvilke konkrete grunde der er tale om, men siger, at man principielt skal kunne samarbejde "når man sidder i en nøgleposition".

DR-værten Maria Fantino fortalte i DR's nyhedspodcast "Genstart" i sidste uge om den chikane, hun blev udsat for af den tidligere DR-chef og forløbet af hendes klage til ledelsen i DR. Gyldendal iværksatte på den baggrund i sidste uge en lynundersøgelse, der har ført til afskedigelsen.

Mere fra Watch Medier

Teleselskaber betaler over 2 milliarder for nye frekvenser til 5G

Efter et langt tilløb er statens frekvensauktion, der får afgørende betydning for fremtidens 5G-udrulning, endeligt afsluttet. De store teleselskaber får næsten lige store andele af det værdifulde frekvensbånd og betaler over 2 mia. kr. for rettighederne.

Super League-boss: Udbryderliga kan ikke fortsætte

Projektet med European Super League har ingen fremtid, siger udbryderligaens medstifter, Andrea Agnelli fra Juventus. De seks engelske klubber i projektet plus nu også Atlético Madrid, Inter, Milan og Juventus er faldet fra.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier