Watch Medier

ISS skal have ny formand: Næstformand Henrik Poulsen stiller ikke op

Efter udskiftning på posten som adm. direktør skal servicekoncernen ISS nu også have ny formand. Den afgående chef for energiselskabet Ørsted, Henrik Poulsen, afviser at være kandidat, men som næstformand i ISS vil han lede arbejdet med at finde en formandskandidat.

Henrik Poulsen forlader Ørsted, men holder sig til næstformandsposten i ISS. | Foto: Jens Dresling

Den danske, men globalt arbejdende servicekoncern ISS skal have ny bestyrelsesformand, idet Lord Charles Allen of Kensington har meddelt, at han ikke vil søge genvalg på den ordinære generalforsamling i april 2021. Han har været bestyrelsesformand i selskabet siden 2013.

Den børsnoterede facility management-koncern oplyser, at timingen for formandens annoncering giver bestyrelsen mulighed for at finde en afløser og gennemføre en velordnet overdragelse.

Til formålet er der blevet oprettet en ad hoc-komité, som skal identificere den kommende formand, som så ventes at blive nomineret til valg på generalforsamlingen i april 2021. Komitéen vil blive anført af næstformand Henrik Poulsen, men han vil ikke selv være i spild til formandsposten.

"Jeg blev næstformand tidligere i år med den intention at støtte ISS gennem en periode med udfordrende omstændigheder og ændringer. Jeg er ikke en kandidat til formandsposten, men jeg har til intention at blive som næstformand og arbejde med den nye formand, resten af bestyrelsen og Jacob Aarup-Andersen og hans team for at bringe ISS på et stærkt udviklingsspor," siger Henrik Poulsen i meddelelsen fra ISS.

Koncernen har for nylig været igennem et skifte på den øverste direktørpost, hvor det hidtidige direktionsmedlem i Danske Bank Jacob Aarup-Andersen tog over efter ISS's mangeårige adm. direktør Jeff Gravenhorst.

Mere fra Watch Medier

DLG klar til exit fra Kina

Geopolitiske forhold og politisk indgriben i markedspriser gør, at DLG er klar til at forlade kinesisk marked. Grovvareselskabet har en foderfabrik i Hunan-provinsen.

Virksomhedsmægler ser få potentielle købere til Irma

Detailhandelskoncerner har de bedste muligheder for at gøre Irma til en rentabel virksomhed, hvis kæden skulle blive sat til salg, vurderer virksomhedsmægler Frederik Aakard. Tidligere Irma-direktør vil snart melde nyt ud. 

Læs også