ISS skal have ny formand: Næstformand Henrik Poulsen stiller ikke op

Efter udskiftning på posten som adm. direktør skal servicekoncernen ISS nu også have ny formand. Den afgående chef for energiselskabet Ørsted, Henrik Poulsen, afviser at være kandidat, men som næstformand i ISS vil han lede arbejdet med at finde en formandskandidat.
Henrik Poulsen forlader Ørsted, men holder sig til næstformandsposten i ISS. | Foto: Jens Dresling
Henrik Poulsen forlader Ørsted, men holder sig til næstformandsposten i ISS. | Foto: Jens Dresling
AF RITZAU FINANS

Den danske, men globalt arbejdende servicekoncern ISS skal have ny bestyrelsesformand, idet Lord Charles Allen of Kensington har meddelt, at han ikke vil søge genvalg på den ordinære generalforsamling i april 2021. Han har været bestyrelsesformand i selskabet siden 2013.

Den børsnoterede facility management-koncern oplyser, at timingen for formandens annoncering giver bestyrelsen mulighed for at finde en afløser og gennemføre en velordnet overdragelse.

Til formålet er der blevet oprettet en ad hoc-komité, som skal identificere den kommende formand, som så ventes at blive nomineret til valg på generalforsamlingen i april 2021. Komitéen vil blive anført af næstformand Henrik Poulsen, men han vil ikke selv være i spild til formandsposten.

"Jeg blev næstformand tidligere i år med den intention at støtte ISS gennem en periode med udfordrende omstændigheder og ændringer. Jeg er ikke en kandidat til formandsposten, men jeg har til intention at blive som næstformand og arbejde med den nye formand, resten af bestyrelsen og Jacob Aarup-Andersen og hans team for at bringe ISS på et stærkt udviklingsspor," siger Henrik Poulsen i meddelelsen fra ISS.

Koncernen har for nylig været igennem et skifte på den øverste direktørpost, hvor det hidtidige direktionsmedlem i Danske Bank Jacob Aarup-Andersen tog over efter ISS's mangeårige adm. direktør Jeff Gravenhorst.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også