ATP henter endnu en medarbejder til nøgleafdeling

ATP Ejendomme udvider igen sin asset management-afdeling, der skal sikre, at ejendomme er lejet ud. Ny asset manager hentes hos M7 Real Estate og har erfaring fra Jeudan, hvis model for asset management ATP er kraftigt inspireret af.
Morten Rybak bliver ny asset manager hos ATP Ejendomme, som den seneste tid har hentet flere medarbejdere til afdelingen. | Foto: M7 Real Estate
Morten Rybak bliver ny asset manager hos ATP Ejendomme, som den seneste tid har hentet flere medarbejdere til afdelingen. | Foto: M7 Real Estate

Over de seneste måneder har ATP Ejendomme lavet flere tilføjelser til pensionsinvestorens asset management-afdeling, der har som opgave at fastholde kunderne til ATP's lejemål og tiltrække nye.

Nu hiver ATP atter et nyt ansigt til datterselskabet i Gothersgade i København. Denne gang er det Morten Rybak, der de seneste fire år har været asset manager hos den britiske kapitalforvalter M7 Real Estate og tidligere har været seks år i Jeudan.

"Jeg har altid interesseret mig meget for ejendomme, så for mig er det en fornøjelse at få lov til at arbejde med en så stor og markant portefølje. Jeg glæder mig til at blive en del af teamet og deltage i opbygningen af en stærk Asset Management-funktion til glæde for kunderne," udtaler Morten Rybak i en pressemeddelelse.

Jeudan er forbillede

Hos ATP Ejendomme bliver Morten Rybak asset manager. Han skal referere til Tine Cederholm Bemberg, der er chef for asset management hos ATP Ejendomme.

Morten Rybak har tidligere arbejdet sammen med Tine Cederholm Bemberg hos Jeudan.

Netop Jeudan spiller en vigtig rolle i ATP's opbygning af en egentlig asset management-funktion, da pensionsinvestoren er kraftigt inspireret af den afdeling, Jeudan har opbygget over en længere årrække, som EjendomsWatch beskrev for et par måneder siden.

Morten Rybak er heller ikke den første af de nye medarbejdere, der har erfaring fra Jeudan.

Funktionen er oprettet for at mindske ATP's tomgangsleje og dermed sørge for, at flere ejendomme er udlejet.

ATP's udlejningsprocent lå i 2019 på i gennemsnit 88,2 pct., hvilket betyder, at 11,8 pct. af ATP's ejendomme ikke var udlejet. Til sammenligning lå udlejningsprocenten hos Jeudan, der i branchen opfattes som et benchmark, på 93,6 pct.

Opbygningen har dog været ramt af, at flere erfarne folk er stoppet hos ATP. I dag udgøres afdelingen af ni personer, og Morten Rybak bliver den 10. medarbejder, når han starter 1. december.

Morten Rybak har - udover M7 Real Estate og Jeudan - været ansat som erhvervsmægler hos Domus Erhverv.

Nøgleafdeling hos ATP tager langsomt form: Hyrer medarbejder med erfaring fra Jeudan

Storkunder søger væk fra ATP Ejendomme: Millioner i leje glipper 

ATP lider under nøglepersoners afgang: Projekter står stille og lejeindtægter mangler

Analyse: Hvem styrer egentlig ATP Ejendomme?

Fortrolige papirer afslører: ATP-chef skyder tilbage mod sin forgænger 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også