Danske arkitekters direktør sætter sig for bordenden i grønt partnerskab

Lene Espersen skal som bestyrelsesformand i Green Hub arbejde på "at gøre Nordjylland til den grønne innovations svar på Silicon Valley".
"Nordjylland er det naturlige sted for en platform som Green Hub Denmark," siger Lene Espersen, ny formand i Nordjyske Green Hub. | Foto: Kaare Smith
"Nordjylland er det naturlige sted for en platform som Green Hub Denmark," siger Lene Espersen, ny formand i Nordjyske Green Hub. | Foto: Kaare Smith

Nordjyske Green Hub, der med investeringer for omkring 7,5 mia. kr. skal være med til at sikre en CO2-reduktion på 70 procent frem mod 2030, har fået ny konstitueret bestyrelse med tidligere konservativ leder og udenrigsminister Lene Espersen i formandsstolen.

Partnerskabet blev tilbage i maj lanceret af en række private såvel som offentlige aktører for bl.a. at sikre løsninger og teknologier til et klimaneutralt samfund.

Green Hubs erklærede ambition er "at gøre Nordjylland til den grønne innovations svar på Silicon Valley", og "politisk tæft og international erfaring" er ifølge en pressemeddelelse noget af det, Lene Espersen tager med sig ind i bestyrelseslokalet.

"Vi tror på, at Lene i kraft af sin store erfaring fra både politik, det private erhvervsliv og forskningsverdenen kan være med til for alvor at etablere og konsolidere Green Hub Denmark som et nationalt og internationalt samlingspunkt for storskalatest af morgendagens grønne løsninger og teknologier," lyder det fra Michael Stie Laugesen, projektchef i Green Hub Denmark.

Lene Espersen, der også er adm. direktør i brancheorganisationen Danske Arkitektvirksomheder og bestyrelsesformand for Green Hub-aktøren Aalborg Universitet, har som mål at "konsolidere" Danmark som "verdensførende inden for intelligente, bæredygtige løsninger".

"Nordjylland er det naturlige sted for en platform som Green Hub Denmark. Landsdelen er helt i front i forhold til testfaciliteter, Aalborg Universitet har over 400 energiforskere og er tilmed Danmarks største universitet på IT-området, og vi kan ikke mindst tilbyde et samarbejde mellem både offentlige og private aktører, forskningsinstitutioner og ikke mindst de nordjyske forbrugere," siger Lene Espersen i meddelelsen.

Lene Espersen: Corona vil få os til at bygge med det lange lys på 

Arkitekt-talerør: Nu skal byggeriet altså ind i klimadebatten

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også