Watch Medier

Coloplast-arving er ikke længere landets rigeste

Selv om Niels Louis-Hansen, arving til Coloplast, ifølge en opgørelse fra Bloomberg er verdens 255. rigeste person, kan han ikke længere kalde sig den rigeste dansker. De seks rigeste danskere har deres formuer fra Bestseller, Coloplast og Lego.

Niels Louis-Hansen ejer en femtedel af Coloplast. | Foto: Coloplast / PR

Anders Holch Povlsen, topchef i modekoncernen Bestseller, som blev grundlagt af hans forældre, er nu Danmarks rigeste mand.

Ifølge Bloomberg har Bestseller-ejeren en anslået formue på 53,2 milliarder kroner, hvilket gør ham til verdens 254. rigeste person.

Dermed er han lige akkurat krøbet over Niels Louis-Hansen, der er nummer 255 på listen med en formue på 53,1 milliarder kroner.

Niels Louis-Hansen er arving til Coloplast og ejer en femtedel af den børsnoterede medicovirksomhed.

Trods coronakrisen har Anders Holch Povlsen ifølge Bloomberg kunnet se sin anslåede formue vokse med 13,8 milliarder kroner i år. Ud over de mange modebrands i selve Bestseller har han en række andre store virksomhedsinvesteringer via holdingselskabet Heartland. Det gælder ikke mindst aktieposter i e-handelssbutikker som Zalando og Asos.

Fire Lego-arvinger

I alt seks danskere er på Bloombergs liste over verdens 500 rigeste personer.

Ud over Bestseller-ejeren og Coloplast-arvingen er det Kjeld Kirk Kristiansen, der er barnebarn af Legos grundlægger.

Hans tre børn - Agnete Kirk Thinggaard, Thomas Kirk Kristiansen, der nu er Legos bestyrelsesformand, og Sofie Kirk Kristiansen - er også på listen. De fire Lego-arvinger står hver især opført med en formue på 42-23 mia. kr. på Bloombergs liste.

Mere fra Watch Medier

Falck sælger vejhjælpsforretning i fem lande

Et frasalg af vejhjælpsforretning i en række lande sker som et led i Falcks langsigtede strategi om at udvikle sig som integreret sundhedsforretning. Salgsprisen er aftalt til 1 mia. kr.

Shoppingcenter med milliardværdi får ny ejer

Big Shopping Center i Herlev på 40.700 kvm er solgt til en britisk investor. Uden at afsløre købesummen oplyser parterne, at det er den næststørste handel med butiksejendomme i Norden siden coronapandemiens udbrud.

Læs også

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs