Watch Medier

Argo ansætter kommunal direktør som ny udviklingschef

Argo har hentet Stevns Kommunes direktør for blandt andet teknik- og miljøområdet som ny udviklingschef i affaldsselskabet. Hun tager hul på opgaven fra februar.

Foto: Line ørnes Søndergaard/Ritzau Scanpix

Argo har ansat Hanne Stensen Christensen som ny udviklingschef.

Det skriver Sjællandske Nyheder med henvisning til en pressemeddelelse fra affalds- og energiselskabet.

Hanne Stensen Christensen vinker dermed farvel til sin nuværende stilling som direktør for blandt andet teknik- og miljøområdet i Stevns Kommune, når hun fra 1. februar næste år tager hul på de nye arbejdsopgaver i landets tredjestørste affaldsselskab.

Argo modtog 51 ansøgninger til jobbet, men endte med at vælge Hanne Stensen Christensen til stillingen på grund af hendes ledelseserfaring, indgående kendskab til den kommunale verden og viden om affaldsområdet, forklarer Argos direktør, Trine Holmberg Lindegaard, ifølge Sjællandske Nyheder.

Samtidig kender Hanne Stensen Christensen allerede sin nye arbejdsgiver, idet Stevns er en af Argos ni ejerkommuner.

Ansat i kritisk fase

Hanne Stensen Christensen kommer til Argo som ny udviklingschef i en kritisk fase.

Det er nemlig ikke mere end et par uger siden, at KL præsenterede den længe ventede 'dødsliste' med de ti forbrændingsanlæg, som organisationen mener bør tages ud af drift inden 2030 for at efterleve klimaaftalen for affaldssektoren, som et bredt flertal i Folketinget vedtog før sommerferien.

Her var Argos milliarddyre og kun syv år gamle energitårn nemlig til selskabets store overraskelse at finde på listen.

Ifølge EA Energianalyses bereninger vil en nedlukning af Argos anlæg, der foruden Energitårnet tæller den mindre og ældre Ovnlinje 5, bidrage med en reduktion af Danmarks forbrændingskapacitet på ca. 350.000 tons – svarende til næsten en tredjedel af den samlede kapacitetsnedbringelse, som KL's liste vil medføre.

Allerede dagen efter, at KL offentliggjorde sin liste, vurderede Argo-direktør Trine Holmberg overfor CleantechWatch, at det vil få betydelige økonomiske konsekvenser, hvis Argo ender med at skulle dreje nøglen om:

"Det er jo milliardstore investeringer, når man bygger sådan et affaldsenergianlæg. Vi er dybt forundrede og meget overraskede, at man vil lukke et af Danmarks bedste anlæg, der er topmoderne, meget velfungerende og meget velperformende rent miljømæssigt," sagde hun.

Argos anlæg kostede i 2013 knap 1,3 mia. kr., og da man etablerede det, var forventningen, at det som minimum ville stå frem til 2043. Argo forventer i 2030 at have udeståender for 600 mio. kr., som givetvis enten skal findes hos staten eller forbrugerne.

Argos milliarddyre energitårn står øverst på KL's dødsliste

Dansk Affaldsforening vil have dækket alle omkostninger for lukningstruede anlæg

Affaldvarme Aarhus og Renosyd fusionerer forbrændingsanlæg

Argo-direktør spår kæmperegning for tidlig lukning

Mere fra Watch Medier

Læs også

Relaterede

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs