Watch Medier

Dansker scorede toppost i ECB – nu skal han holde øje med Europas største banker fra sit soveværelse

Thomas Broeng Jørgensen er under en global krise blevet forfremmet til vicegeneraldirektør i ECB, hvor han får ansvaret for at føre tilsyn med 12 storbanker i EU og 300 medarbejdere med forskellige nationaliteter. Selvom det er svært at hamle op med storbankernes ressourcer, mener han at have en "kæmpe fordel."

"Jeg håber, vi kommer tilbage hurtigst muligt til kontorerne igen. Det er en udfordring at køre arbejdet over videoovervågning ," siger Thomas Broeng Jørgensen. | Foto: PRIVATFOTO / Thomas Broeng Jørgenesn

Efter at have sagt farvel til et "voldsomt travlt år" sætter danske Thomas Broeng Jørgensen sig i stolen som ny vicegeneraldirektør i Den Europæiske Centralbanks banktilsyn i Frankfurt.

Midt i en global pandemi er han steget i graderne i den europæiske organisation og har i 2021 overtaget ansvaret for tilsynet med i alt 12 banker – herunder Deutsche Bank, Société Générale, Unicredit, ING og de såkaldte "brexit-banker" som JP Morgan og Goldman Sachs.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 21 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra Watch Medier

Gasprisen taber lidt højde

Tirsdagens kraftigt forhøjede gaspriser faldt ud på onsdagen lidt tilbage, men nervøsitetetn i markedet er fortsat til stede.

Læs også

Relaterede