Maersk sætter ny mand i spidsen for grøn omstilling

Det danske containerrederi Maersk sætter sin hidtidige strategichef i spidsen for den grønne omstilling af flåden og samler nøglepersoner om ham, skriver Børsen.
Foto: PR/Maersk
Foto: PR/Maersk

Maersk sætter sin strategichef, Morten Bo Christiansen, i spidsen for en ny afdeling, som får ansvaret for containerrederiets grønne omstilling, skriver Børsen.

Morten Bo Christiansen har været strategichef i Maersk siden 2015, men skal nu stå i spidsen for klimaafdelingen med reference direkte til Henriette Thygesen, som er medlem af direktionen i Maersk med ansvar for flåde og strategiske brands.

Fra marts får Morten Bo Chritiansen lagt nøglepersonel fra flere afdelinger med ansvar for energieffektivisering og teknisk innovation ind under sin nye funktion.

"Vi er allerede i frontlinjen, men vi skal styrke den position. Vi har en pligt til at gøre vores flåde CO2-neutral så hurtigt, som vi kan," siger Maersks adm. direktør, Søren Skou, i en skriftlig kommentar til Børsen.

Maersk har sat sig som mål at blive klimaneutral i 2050. Vejen til det mål går gennem nye - endnu ukendte - brændstoffer. Her har Maersk tidligere fremhævet ethanol, methanol og ammoniak som gode bud på fremtidens skibsbrændstoffer.

Rederiets ambition om klimaneutralitet er mere ambitiøs end den internationale søfartsorganisation IMO's strategi, der sigter mod en halvering af udslippet i 2050 i forhold til 2008. Dernæst en udfasning mod nul hurtigst muligt.

Maersk forbereder sig på et farvel til historisk høje rater i første halvår

Maersk har kurs mod at blive en af Danmarks største it-virksomheder

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også