Watch Medier

Mavesår sender erhvervsminister Kollerup på orlov

Erhvervsminister Simon Kollerup afløses under sygeorlov af klimaminister Dan Jørgensen. I forvejen er finansministeren og beskæftigelsesministeren på barselsorlov.

Simon Kollerup er gået på sygeorlov. | Foto: Erhvervsministeriet / PR

(Rettelse: Morten Bødskovs titel er rettet til skatteminister)

Erhvervsminister Simon Kollerup tager sygeorlov med virkning fra fredag. Klimaminister Dan Jørgensen bliver fungerende erhvervsminister, oplyser Statsministeriet.

"Som følge af, at erhvervsminister Simon Kollerup på grund af sygdom midlertidigt er forhindret i at varetage ledelsen af Erhvervsministeriet, er ledelsen af de under erhvervsministeren hørende opgaver overdraget til klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen," skriver Statsministeriet.

Foruden den nu sygemeldte erhvervsminister er to andre ministre fra økonomiområdet på barselsorlov.

Det gælder finansminister Nicolai Wammen, som har skatteminister Morten Bødskov som vikar, og beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard, som har uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen som vikar.

Forhandlede minkerstatninger

Simon Kollerup stod frem til jul i spidsen for de forhandlinger om erstatning til minkavlerne, der siden november har kørt i Folketinget. Forhandlingerne rykkede efterfølgende til Finansministeriet grundet Simon Kollerups helbred.

Allerede 2019 havde ministeren i en periode stresssymptomer. Denne gang er det ifølge hans profil på det sociale medie Facebook et mavesår, der holder ham fra arbejdet.

"Inden jul måtte jeg blive hjemme med, hvad jeg troede, bare var et maveonde, men som viste sig at være et mavesår. Jeg håbede, at jeg kunne være tilbage på fuld kraft igen nu. Men efter anbefaling fra min læge vil jeg være sygemeldt nogle uger endnu. Det er frustrerende (virkelig!) for jeg brænder for at komme tilbage og fortsætte arbejdet med mine kolleger fra alle partier i Folketinget," skriver han her.

Simon Kollerup har som erhvervsminister været stærkt involveret i regeringens indsats for at holde hånden under økonomien og arbejdsmarkedet under covid-19.

Da han blev udnævnt som erhvervsminister ved regeringsskiftet i 2019, vakte det opsigt, da han har meget lidt erhvervserfaring og desuden er en af regeringens yngste ministre.

Læs mere her:

Tredje minister skal nu overtage minkforhandlinger 

Mere fra Watch Medier

Læs også

Relaterede

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs