Watch Medier

Erfaren tysker skal sætte fut i Toms skildpaddesalg

PROFIL: Annette Zeipel sætter sig i direktørsædet hos Toms Gruppen med lang erfaring fra Mars-universet og masser af kommercielle krav at forholde sig til. Nu skal hun styre milliardsalget hos det danske konfektureklenodie.

Annette Zeipel træder et skridt op på karrierestigen med jobbet som topchef i Toms Gruppen. Til gengæld er organisationen noget mindre end Mars. | Foto: PR / Toms Gruppen

Fra Mars-bar til Yankie-bar.

Turen over Øresundsbroen bliver den samme for Toms Gruppens nye topchef, tyske Annette Zeipel, men chokoladen, slikket og alle de andre søde sager er lidt anderledes. Lidt mere danske. Og i stedet for at være en mindre chokolade-brik i en kæmpestor amerikansk konfekture-, dyrefoder og fødevarekoncern får hun nu selv alle stjernerne på skuldrene bare i en mindre skala.

Med jobbet som topchef i Toms Gruppen træder Annette Zeipel også mere ud af erhvervslivets anonymitet, med al den fokus og forventning, der ligger i at indtage chefrollen hos den snart 97-årige danske, fondsejede koncern.

Den 51-årige Annette Zeipel har været ansat i en række roller i Wrigley- og Mars-regi siden begyndelsen i 2001. Men det er især den seneste rolle som hovedansvarlig for Nordeuropa og Irland, som må have fået Toms-bestyrelsen til at fatte interesse for den tyske profil med den stærke nordiske forankring.

Toms-formand vil sætte mere damp på kommerciel udvikling 

Annette Zeipel har nemlig boet i Malmø-forstaden Limhamn siden 2008 og haft flere nordiske poster i Mars-koncernen. Bopælen deler hun med sin tyske mand, 50-årige Jürgen Müller, der også i coronafrie tider tager togturen over broen til jobbet som direktør for strategi og materiel i DSB, hvor han indgår i koncernledelsen. 

Stor nordisk erfaring

I rollen som at have ansvaret for Wrigleys nordiske forretning fra 2008 og sidenhen ledelse af de to integrede selskaber, Wrigleys og Mars, på det nordiske marked har Annette Zeipel således opbygget dyb kendskab til konfekture- og detailmarkedet i Norden.

Denne ekspertise skal hun nu udfolde hos Toms Gruppen, der nok besidder en stærk position i Norden, men ifølge bestyrelsesformand Henrik Brandt gerne ser den udbygget og styrket. Og oveni skal Toms-omsætningen vokse gennem yderligere international ekspansion.

Derfor skal den nyudnævnte topchef i højere grad fremover træde op på chokoladekassen foran medarbejderne i den hæderkronede virksomhed og pege de nye retninger ud. Rollen som mere udadvendt leder er hun ifølge kilder vokset betragteligt i gennem årene hos Mars, hvor hun har vænnet sig til at stå i skudlinjen og lægge mere personlighed ind i lederrollen.

Mere omsætning i bøgerne

Opgaven står lige for. Toms Gruppen skal vokse på top- og bundlinje efter nogle svære år - og med en overstået turnaround skal der damp på kedlerne og sælges nogle flere guldkarameller, marcipanbrød og alle de øvrige produkter.

"Ambitionen er at skalere forretningen, og det har Annette den rette profil på. Vi skal styrke os i Norden, hvor vi i dag har en god position og gerne vil stå endnu stærkere. Men der er selvfølgelig grænser for, hvor meget vi kan vokse mere i Norden, og derfor kigger vi længere ud," siger bestyrelsesformand Henrik Brandt til FødevareWatch tidligere på dagen.

Læs mere her:

Ny topchef på plads i Toms  

Mere fra Watch Medier

Hartmann-aktionærer i oprør over Stadils planer

En gruppe aktionærer arbejder ifølge Børsen på at forhindre hovedaktionærens indløsning af æggebakkeproducentens aktier. De finder tilbuddet for lavt, og oprøret bidrog til en kursstigning fredag.

Læs også

Relaterede

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs