Watch Medier

Fødevareminister får tidligere chef for Bagmandspolitiet som departementschef

Rasmus Prehns nye ministerium med ansvar for fødevarer, landbrug og fiskeri har ansat en tidligere chef for Bagmandspolitiet som ny departementschef. Forgængeren fik kritik efter minksagen og fulgte ved opsplitningen med over i Miljøministeriet.

Morten Niels Jakobsen er ny departementschef i Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri. | Foto: Jens Dresling

Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri under Rasmus Prehn (S) har ansat Morten Niels Jakobsen som ny departementschef. Han kommer fra en stilling som direktør for Vurderingsstyrelsen og har tidligere været chef for Bagmandspolitiet.

Han erstatter Henrik Studsgaard, der efter opdelingen af Miljø- og Fødevareministeriet fortsatte som departementschef for Miljøministeriet.

Det skete, efter at Studsgaard fik stor kritik for sin rolle i minksagen og manglende advarsler til sin minister - Mogens Jensen - om manglende lovhjemmel.

Minister for fødevarer, landbrug og fiskeri Rasmus Prehn siger om ansættelsen.

"Morten Niels Jakobsen har en stor juridisk kapacitet, og sammen med hans indgående erfaring fra centraladministrationen og forandringsprocesser i driftstunge offentlige organisationer er Morten den rette til at stå i spidsen for opbygningen af vores nye ministerium," lyder det fra ministeren i en pressemeddelelse.

Den nye departementschef siger selv om sit nye job.

"Fødevarer, landbrug og fiskeri har meget stor betydning for det danske samfund. Det er derfor afgørende, at Fødevareministeriets koncern løser sine mange opgaver på et højt  niveau, og at omverdenen har tillid til koncernen," siger Morten Niels Jakobsen i meddelelsen.

Morten Niels Jakobsen tiltræder den 18. januar. Han har en lang karriere i Justistsministeriet bag sig, kulminerende med jobbet som statsadvokat for særlig økonomisk og international kriminalitet (SØIK).

Herfra blev han dog efter seks år pludselig i september 2029 hjemsendt - angiveligt efter mistanke om brud på tavshedspligten i forbindelse med Danske Banks hvidvasksag.

Sagen blev dog droppet i januar sidste år og han har siden nået at have to job under Skatteminsteriet - først som chef for spilmyndigheden og i de seneste måneder som chef for Vurderingsstyrelsen, hvorunder bestræbelserne på at få styr på de forsinkede ejendomsvurderinger hører.

Læs mere her:

Udskældt departementschef flyttes til Miljøministeriet efter mink-skandale

Bagmandspolitiets statsadvokat fritaget for tjeneste

Bagmandspolitiet kører på ottende måned uden permanent chef

Afsløring: Derfor blev bagmandspolitiets chef sendt hjem

Tidligere chef for Bagmandspolitiet skifter direktørjob efter få måneder 

Mere fra Watch Medier

Læs også

Relaterede

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs