Problemramt vandteknikfirma får ny formand, ny revisor og ny børsrådgiver

Waturu Holding har fået en ny bestyrelse og kan samtidig sætte flueben ved ny børsrådgiver og nyt revisionsselskab. Dermed undgår den kriseramte vandteknikvirksomhed en tvangsopløsning.
Waturu-hjemmeside. | Foto: Skærmbillede fra Waturu
Waturu-hjemmeside. | Foto: Skærmbillede fra Waturu

Flere brikker er hen over weekenden faldet på plads i den problemramte vandteknologivirksomhed Waturu Holding, som siden slutningen af sidste år har haft suspenderet al handel med sin aktie på vækstbørsen Nasdaq First North.

Først og fremmest har Waturu fået ny bestyrelsesformand i form Lasse Ranlev, som overtager posten efter Thomas Høgh Marschall, der trak sig formand sammen med to bestyrelsesmedelemmer i slutningen af januar.

Den nye formand træder ind i en bestyrelse, som derudover tæller firmaets adm. direktør, Toke Reedtz, og Andreas Bruus.

Ud over Waturu-direktøren er der tale om nye ansigter i bestyrelsen, som desuden står til at blive udvidet med yderligere to medlemmer på næste generalforsamling, hvor Toke Reedtz efter planen selv vil træde ud af bestyrelsen.

Det fremgår af en meddelelse fra Waturu Holding.

"Jeg er glad for at bestyrelsen i Waturu, har vist mig den tillid at jeg nu påtager mig formandsposten i selskabet. Jeg ser frem til at bidrage med mine erfaringer indenfor effektivisering af produktion og jeg kender til teknologien og dens muligheder," udtaler den nye formand, Lasse Ranlev, i meddelelsen.

Formand og bestyrelsesmedlemmer trækker sig fra Waturu 

Reddet fra tvangsopløsning

Vandteknikvirksomheden kan i samme ombæring sætte flueben ved en ny revisor i form af 2+ Revision Statsautoriseret Revisionsanpartsselskab og undgår dermed at blive sendt til tvangsopløsning i Skifteretten af Erhvervsstyrelsen.

Som tidligere beskrevet af CleantechWatch gav styrelsen i midten af januar Waturu frem til 16. februar til at finde en ny revisor: 

"Da virksomheden ikke lever op til selskabslovens krav, skal styrelsen anmode om, at ovenstående forhold bliver bragt i orden senest d. 16-02-2021, for at undgå at virksomheden bliver tvangsopløst," lød det således ifølge Finans i et brev fra Erhvervsstyrelsen til Waturu dateret den 18 januar.

Som det tredje punkt har Waturu Holding fundet en ny børsrådgiver. Det sker i kølvandet på, at Waturus forhenværende certified advisor Tofte & Co. opsagde samarbejdet med virkning fra omkring årsskiftet.

En børsrådgiver er et krav til alle noterede selskaber på vækstbørsen First North, og her har Waturu fået dispensation frem til dags dato den 8 februar til at finde ny børsrådgiver – og nu er det altså lykkedes at hente CDI Global ind til opgaven.

CDI Globals CEO, Per Vestergaard Andersen, bliver den direkte kontaktperson for Wautu og vil være i "tæt dialog med Waturus direktion og bestyrelse" og vil blandt andet "deltage som observatør" på Waturus bestyrelsesmøder, fremgår det af en meddelelse fra Waturu. 

"Den karakteregenskab, som jeg fra mit arbejdsliv oftest har hørt udtrykt om mig, er integritet, og med det udgangspunkt ser jeg frem til at blive CA for Waturu, og vil, som det uafhængige mellemled mellem Waturu og dets investorer, medvirke til – så meget som det er mig muligt – at sikre en tydelig, korrekt og rettidig kommunikation fra Waturu til dets investorer, overholdelse af alle børs- og oplysningsmæssige forpligtelser på First North Nasdaq samt genoprettelse af den tillid mellem Waturu og dets investorer, som bestod på IPO-tidspunktet," siger Per Vestergaard Andersen i meddelelsen.

Waturu taber voldgiftssag og må betale millioner tilbage

Waturu nedjusterer forventninger til omsætningen oven på "negative artikler"

Waturu har under én måned til at finde revisor - ellers bliver selskabet tvangsopløst 

Waturu-samarbejde med kommune gik helt galt: "I misbruger os alle sammen" 

Leverandører kan ikke genkende sig selv i Waturus salgsmateriale

Waturu: Vi har landet første eksportordre

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også