Watch Medier

Børsen-redaktør: Henrik Poulsen er favorit til formandsposten i Carlsberg

Når Carlsbergfondet fra 2023 går fra at have fem til to medlemmer af bestyrelsen i Carlsberg, bliver der mere plads til ledelsesprofiler. Og Ørsteds tidligere topchef, Henrik Poulsen, vil være favorit til formandsposten, skriver Børsens Niels Lunde.

Fra generalforsamlingen i år ventes Henrik Poulsen at blive medlem af Carlsbergs bestyrelse, og fra 2023 står han som favorit til formandsposten. | Foto: Jens Dresling

Oven på meldingen fra Carlsbergfondet om, at det reducerer sin repræsentation i bryggeriet Carlsbergs bestyrelse fra fem til to medlemmer fra 2023 og fremover nøjes med næstformandsposten, vurderer medlem af Børsens chefredaktion Niels Lunde, at bestyrelsen vil få et fagligt løft.

Han mener, at der så vil blive åbent for en tung erhvervsprofil på formandsposten. Det vil gøre det nemmere at give direktionen et kvalificeret med- og modspil og nemmere at rekrutterer en kvalificeret afløser for den nuværende adm. direktør, Cees 't Hart.

"Det kommende medlem af bestyrelsen Henrik Poulsen, tidligere topchef i Ørsted, må på den baggrund vurderes til at være favorit til at blive formand, fordi det andet medlem fra erhvervslivet, Lars Fruergaard Jørgensen, næppe vil have tid pga. sit fuldtidsjob som topchef i Novo Nordisk," skriver Niels Lunde om bestyrelsespuslespillet.

Mere fra Watch Medier

Læs også

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs