Watch Medier

Ask Rostrup skifter fra DR til TV 2 News - bliver ny chefredaktør

Efter 14 år hos DR rykker tv-vært Ask Rostrup til TV 2 for at blive ny kanalchef og chefredaktør for nyhedskanalen TV 2 News.

Ask Rostrup bliver ny chefredaktør for TV 2 News, hvor han afløser Ulla Pors, der er blevet ny nyhedsdirektør | Foto: Olivia Loftlund

Tidligere EU-korrespondent, nyhedschef, chefredaktør, politisk redaktør og tv-vært er blandt titlerne, Ask Rostrup har haft gennem de seneste godt 30 år i branchen. Nu får han en ny.

Efter 14 år hos DR, bl.a. som politisk redaktør samt vært på Langt fra Borgen og TV Avisen, rykker Ask Rostrup til nye græsgange hos TV 2, hvor han bliver kanalchef og chefredaktør på TV 2 News. Det oplyser TV 2.

"Nyhedsjournalistik har været omdrejningspunktet i hele mit virke som journalist de seneste 30 år. Alt, hvad jeg har lavet, har drejet sig om at opdyrke og formidle nyhedshistorier, om at klæde os alle på til at deltage bedst muligt i samfundet og i demokratiet. Det er det, jeg altid har brændt for – og derfor er TV 2 News for mig det perfekte match," udtaler Ask Rostrup i meddelelsen.

"Når (TV 2)News er Danmarks tredjestørste kanal, er det, fordi behovet for uafhængig, nuanceret, fair, præcis, engageret og engagerende nyhedsformidling næppe nogensinde har været større. Det er simpelthen så vigtigt, at vi holder fast i netop disse journalistiske grundværdier i en tid, hvor polarisering, 'synsninger' og alternative kendsgerninger er på fremmarch," lyder det fra Ask Rostrup.

Tager over efter Ulla Pors Nielsen

Ask Rostrup overtager posten som chefredaktør på kanalen fra Ulla Pors Nielsen, der for få uger siden blev udpeget som tv-stationens nye nyhedsdirektør.

"Nu vender Ask Rostrup tilbage til chefredaktørrollen, og det bliver heldigvis hos os på TV 2 og på News. Det er jeg utroligt glad for. Ask er en erfaren, respekteret og knusende dygtig journalist og leder, som vi får glæde af her på TV 2," udtaler Ulla Pors.

"(TV 2)News har aldrig stået stærkere hos danskerne. Ikke mindst i det seneste år med corona har flere og flere seere søgt mod News for at følge med og forstå, hvad der sker i Danmark og verden. Den vigtige rolle er Ask den helt rigtige til at stå i spidsen for. Jeg glæder mig til samarbejdet i Nyhedernes chefredaktion," fortsætter hun i meddelelsen.

Ask Rostrup har i løbet af sine 14 år i DR været politisk redaktør og leder af public service-stationens Christiansborg-redaktion. Han har desuden været vært på TV Avisen, DR's valgprogrammer og det politiske magasin "Langt fra Borgen". Inden da har han været ansv. chefredaktør på det daværende Metroxpress gennem tre år, og inden da knap ni år på Berlingske som korrespondent, nyhedsredaktør og -chef.

Udnævnelsen af Ulla Pors Nielsen som ny nyhedsdirektør har først til flere nyansættelser - i sidste uge blev Thomas Funding præsenteret som ny chefredaktør for TV 2 Nyhederne i Odense.

Thomas Funding bliver ny chef for TV 2 Nyhederne i Odense 

Mere fra Watch Medier

Læs også

Relaterede

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs