Formanden stopper i Parken

Bo Rygaard, der har været formand for Parken Sport & Entertainment i seks år, stopper på posten ved generalforsamlingen i april.
Bo Rygaard stopper som formand for Parken. | Foto: Jens Dresling
Bo Rygaard stopper som formand for Parken. | Foto: Jens Dresling
af ritzau

Bo Rygaard genopstiller ikke som bestyrelsesformand i Parken Sport & Entertainment, som er det børsnoterede selskab bag fodboldklubben FC København. Han fratræder dermed efter seks år på posten.

Formelt vil Bo Rygaard træde tilbage på en generalforsamling 19. april. Han vil derefter fortsætte som rådgiver for selskabet.

I efteråret sidste år var Bo Rygaard med til at fyre Ståle Solbakken som manager i FCK, og siden har fodboldklubben foretaget en række ændringer i den sportslige ledelse.

Jess Thorup er ansat som ny cheftræner, mens Peter Christiansen begynder i jobbet som ny sportschef fra 1. april.

For lidt tid til Parken og FCK

Beslutningen om at forlade formandsposten er en prioritering, som Bo Rygaard selv har foretaget, forklarer han. Han kunne ikke længere afse den tid, der skal bruges på at udvikle Parken og FCK.

Bo Rygaard har takket ja til flere nye opgaver og bestyrelsesposter, som han vil tiltræde i den kommende tid som en del af sin øvrige bestyrelseskarriere.

FCK lader dog ikke Bo Rygaard forsvinde helt fra sin tilknytning til hovedstadsklubben.

"Heldigvis slipper jeg det ikke helt, da bestyrelsen fortsat gerne ser, at jeg er tilknyttet som rådgiver. Det giver mig tid til, at jeg kan koncentrere mig om flere nye opgaver og bestyrelsesposter," siger Bo Rygaard til klubbens hjemmeside.

Parken vil senere oplyse, hvem der indstilles som ny formand.

Henrik Møgelmose, næstformand i Parken, havde gerne set Bo Rygaard fortsætte, men accepterer beslutningen.

"Bo har været en særdeles aktiv og engageret bestyrelsesformand, der har stået i spidsen for en udvikling af selskabet, som har skabt vedvarende værdi," siger næstformanden.

Henrik Møgelmose, der er næstformand, siger, at Rygaard har sat sit præg på koncernen, han har stået i spidsen for udvikling og har skabt vedvarende værdi.

"Det gælder blandt andet købet af kontortårn D i Parken, således at vi i dag ejer samtlige fire kontortårne, salget af Fitness DK til Sats og etableringen af det tredje Lalandia i Søndervig, hvor samtlige 440 sommerhuse er solgt, og centret står klar til åbning i 2022," påpeger næstformanden og opremser forlængede aftaler med DBU og Carlsberg samt de resultater, som FCK har opnået.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også