Watch Medier

Skyclean-opfinder henter ny driftsdirektør i svensk energiselskab

Den grønne tech.selskab Stiesdal har fundet sin nye driftsdirektør i det svenske energiselskab Vattenfall, hvor han var dansk landechef.

Foto: Casper Dalhoff

Techselskabet Stiesdal har hentet forstærkninger hos en svensk energikæmpe.

Jacob Nørgaard Andersen bliver ny driftsdirektør i selskabet, der blandt andet står bag pyrolyseteknologien Skyclean, skriver Finans. Han kommer fra en stilling som dansk landechef i Vattenfall, der kunne præsentere en indtjening på 26 mia. svenske kr. i 2020.

"Det er en rigtig spændende rejse, som Stiesdal er i gang med. Det er inden for nogle af de teknologier, som har et stort potentiale, og som bliver vigtig i den omstilling, som ikke kun Danmark er i gang med," siger Jacob Nørgaard Andersen til mediet.

Henrik Stiesdal står bag selskabet, som blev stiftet i 2016 og har i dag 35 ansatte i Give og Hellerup. Selskabet har tiltrukket en række investorer siden begyndelsen og har indtil videre rejst 140 mio. kr.

Skyclean-konceptet bruger en særlig variant, der er udviklet af DTU og er afprøvet på et anlæg på 200 kilowatt, som står placeret på DTU's Risø Campus. Skycleans næste skridt bliver at opskalere til et pilotanlæg på 2 megawatt.

Derefter skal der etableres et fuldskalaanlæg på omtrent 20 megawatt.

Mere fra Watch Medier

Investor: Opgør med Totalkredit-aftalen vil åbne muligheder for Jyske Bank

Ud over at kunne få en større realkreditforretning vil det give Jyske Bank bedre muligheder for at købe konkurrenter, hvis der kommer ændringer i den aftale, der i øjeblikket sikrer, at 45 danske danske pengeinstitutter formidler realkreditlån fra Totalkredit. Det vurderer bankinvestor og aktieanalytiker Michael West Hybholt.

Læs også

Relaterede