Dronningen udnævner ny hofmarskal

Efter seks år stopper Michael Ehrenreich som hofmarskal - en stilling, der sammenlignes med posten som adm. direktør i en virksomhed. Afløseren er fundet internt i kongehuset.
Kim Kristensen - her i uniform - forfremmes til hofmarskal. | Foto: Ólafur Steinar Gestsson/Ritzau Scanpix
Kim Kristensen - her i uniform - forfremmes til hofmarskal. | Foto: Ólafur Steinar Gestsson/Ritzau Scanpix
af ritzau

Dronning Margrethe får fra næste måned en ny hofmarskal, da den nuværende har valgt at gå på pension.

Den nye hofmarskal er 56-årige Kim Kristensen, som hidtil har været ceremonimester i kongehuset, oplyser kongehuset i en pressemeddelelse.

Den hidtidige hofmarskal, Michael Ehrenreich, har været seks år hos kongehuset, men går fra 1. april på pension. Han havde indtil udnævnelsen haft hele sin karriere som journalist og redaktør i det private erhvervsliv.

Dronning Margrethe udtrykker sin "varmeste påskønnelse" af Michael Ehrenreichs indsats og har tildelt ham storkorset af Dannebrogsordenen.

Kim Kristensen har været ceremonimester hos kongehuset siden 2012 og var før det forsvarsattaché i Paris. Det er et job, som i dag er besat af prins Joachim.

Tidligere i sin karriere har han også været tilknyttet kongehuset som adjudant for dronning Margrethe og prins Henrik.

Oprindeligt er han uddannet fra Forsvaret og har tidligere i sin karriere været stabschef for den danske bataljon i Kosovo og chef for den danske Afghanistan-styrke.

Direktør-job

En hofmarskals jobbeskrivelse kan sammenlignes med at være administrerende direktør i en virksomhed. Kongehuset beskæftiger omkring 130 ansatte.

Hofmarskallen holder tæt kontakt med dronning Margrethe om hoffets daglige administration og står i spidsen for årets store arrangementer.

Det gælder statsbesøg, gallamiddage, aftenselskaber og officielle udlandsbesøg, som planlægges i tæt samarbejde med Statsministeriet.

En af de første store opgaver for Kim Kristensen bliver planlægningen af dronning Margrethes 50-årige jubilæum som regent i Danmark i 2022.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også