Watch Medier

Dansk biotekprofil bliver topchef i Sverige

Kim Arvid Nielsen skal fra april stå i spidsen for det svenske biotekselskab Follicum.

Foto: Cytovac/PR

Danske Kim Arvid Nielsen, der i oktober 2020 forlod biotekselskabet Inprother, skal nu være adm. direktør i det svenske biotekselskab Follicum.

"Jeg ser et stort medicinsk og kommercielt potentiale i Follicums unikke vævsreparationspeptider og vil gøre mit yderste for at bidrage til virksomhedens fortsatte værdiskabelse ved hjælp af min tidligere erfaring med forretnings- og lægemiddeludvikling," udtaler Kim Arvid Nielsen, der tiltræder 6. april, i en pressemeddelelse.

I meddelelsen fra Follicum lægges der vægt på Kim Arvid Nielsens erfaring inden for forretningsudvikling, investorrelationer og lægemiddeludvikling fra førende positioner i både små og store medicinalvirksomheder.

Selvom Kim Arvid Nielsen om lidt overtager ledelsen, vil Follicums nuværende adm. direktør, Jan Alenfall, i mindst seks måneder fortsætte med at arbejde i virksomheden i en nyetableret stilling som Chief Scientific Officer. Virksomhedens F&U-direktør, Maria Ekblad, forbliver i sin nuværende rolle.

Venter fase 2-resultater

Til foråret venter Follicum resultaterne af en fase 2-undersøgelse af lægemiddelkandidaten FOL-005 til behandling af hårtab.

Et positivt resultat vil ifølge Follicum give nye muligheder for at etablere samarbejdsaftaler med kommercielle partnere og igangsætte investeringer i nye lægemiddelprojekter, og det er i det lys, at rekrutteringen af ​​Kim Arvid Nielsen og oprettelsen af ​​en stilling som Chief Scientific Officer skal ses, lyder det fra virksomheden.

"Vi er meget glade for at have været i stand til at tiltrække Kim Arvid Nielsen til stillingen som CEO. Hans solide kommercielle erfaring og ekspertise inden for lægemiddeludvikling vil styrke virksomhedens evne til at udnytte de muligheder, som et positivt resultat i fase 2-undersøgelsen af ​​FOL-005 kan medføre," lyder det fra Gun-Britt Fransson, der er bestyrelsesformand for Follicum.

Direktør forlader kræftfirma efter kun seks måneder og midt i afgørende kapitaljagt 

Mere fra Watch Medier

Læs også

Relaterede

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs