Ny formand for Det Danske Filminstitut

Kulturminister Joy Mogensen skifter ud i bestyrelsen på Det Danske Filminstitut. Anders Kronborg forlader formandsposten og afløses af rektor for Danmarks Medie- og Journalisthøjskole Trine Nielsen.
Foto: Louise Skeldahl/DMJX
Foto: Louise Skeldahl/DMJX

Det Danske Filminstitut får ny bestyrelsesformand og flere nye medlemmer. Det oplyser Kulturministeriet i en pressemeddelelse, efter kulturminister Joy Mogensen (S) har sat det nye bestyrelseshold.

Ny formand bliver Trine Nielsen, der er rektor for Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, DMJX. Hun afløser Anders Kronborg, der har siddet siden 2017 og var udpeget af daværende kulturminister, Mette Bock.

Ud over Trine Nielsen bliver medieanalytiker, sociolog og direktør i Kontrabande Søren Schultz Jørgensen en ny del af bestyrelsen sammen med advokat Pernille Backhausen, der er partner i Sirius Advokater.

Foruden de nye navne genudpeges Poul Nesgaard, tidl. rektor for Den Danske Filmskole, og Karsten Ohrt, der er formand for Politiken-Fonden og tidl. formand for Ny Carlsbergfondet.

"Dansk film står for høj kvalitet og henter flotte nomineringer og priser hjem til Danmark. Sådan skal det helst blive ved med at være, selvom konkurrencen er hård fra de internationale aktører i medie- og underholdningsindustrien. Vi har brug for et Filminstitut, der også på ledelsessiden er rustet til at lægge den rigtige strategi for, hvordan dansk film skal klare sig i den internationale konkurrence. Derfor er jeg glad for, at det er lykkedes at finde nogle dygtige medlemmer til Filminstituttets bestyrelse med stærke strategiske kompetencer, og som favner forskellige dele af film-, kultur- og medie-verdenen,” udtaler kulturminister Joy Mogensen om valget.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også