Watch Medier

Dansk kræftforsker i spidsen for Institute of Cancer Research i London

Danske Kristian Helin skal fra september være adm. direktør for Institute of Cancer Research i London.

Foto: Martin Mydtskov

Den danske professor og kræftforsker Kristian Helin bliver fra september adm. direktør for Institute of Cancer Research (ICR) i London. Det skriver instituttet i en pressemeddelelse.

Kristian Helin beskrives som en pioner inden for kræftforskning. Han har i en årrække været chef for Københavns Unuiversitets Biotech Research and Innovation Center (BRIC), men har siden 2018 arbejdet i USA på Memorial Sloan Kettering Cancer Center (MSK), hvor han har været formand for cellebiologiprogrammet og direktør for Center for Epigenetics Research (CER).

Kristian Helin var også med til at stifte biotekfirmaet Epitherapeutics, som i 2015 blev opkøbt af amerikanske Gilead Sciences for 444 mio. kr.

"Jeg er begejstret for at blive ny adm. direktør for ICR og få så fantastisk en mulighed for at stå i spidsen for en organisation der er ledende inden for videnskabelige opdagelser, der kommer patienterne til gode," udtaler Kristian Helin og fortsætter:

"ICR er kendt over hele verden både for grundlæggende videnskabelige opdagelser om kræft og for at arbejde tæt sammen med Royal Marsden og andre partnere for at bringe fremskridtene videre til patienterne gennem banebrydende translationel og klinisk forskning. Jeg ser frem til at arbejde tæt sammen med kolleger i NHS, den akademiske verden, industrien og finansielle bidragydere for at bygge videre på ICR's resultater og sikre, at den fortsat leverer forskning i verdensklasse, der er fokuseret på at forbedre patienternes liv," lyder det videre fra Kristian Helin.

Mere fra Watch Medier

Læs også

Relaterede

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs