Ny formand udpeget i Horesta

Efter 12 år som Horesta-formand er det ikke længere Jens Zimmer Christensen, der skal sidde for bordenden. Kort tid efter afskeden med brancheorganisationens direktør Katia K. Østergaard er der blevet valgt en ny formand.
Jan Vinther Laursen (th.) tager over fra Jens Zimmer Christensen (tv.), der takker af efter 12 år på formandsposten. | Foto: PR / Horesta
Jan Vinther Laursen (th.) tager over fra Jens Zimmer Christensen (tv.), der takker af efter 12 år på formandsposten. | Foto: PR / Horesta

Det bliver i fremtiden Jan Vinther Laursen, adm. direktør i restaurantkæden Bones, der skal tegne brancheorganisationen Horesta som ny formand for bestyrelsen.

Af en pressemeddelelse fremgår det, at han tager over, efter at Jens Zimmer Christensen, der i de seneste 12 år har været formand for Horesta, ved seneste valg ikke valgte at genopstille.

Jan Vinther Laursen, der siden 2010 har været direktør og ejer af 25 pct. af Bones-kæden, blev valgt uden modkandidater, fremgår det.

I brancheorganisationen skal den nye formand stå i spidsen for de to bestyrelser, Arbejdsgiver og Brancheforening. Her får han ledsagelse af Mads Friis fra McDonalds Danmark som ny næstformand for Horesta Arbejdsgiver, mens Georg Sørensen fra MCH Messecenter Herning forbliver næstformand for Horesta Brancheforening.

Den nye formands tiltræden kommer kort tid efter, at direktør gennem 11 år Katia K. Østergaard i sidste måned sagde op. I den forbindelse udtalte afgående Jens Zimmer Christensen:

"Jeg er rigtig ked af, at Katia har meddelt mig, at hun stopper. Det sagt, har jeg forståelse og respekt for hendes beslutning. Katia er en stærk repræsentant for det danske turist- og oplevelseserhverv og som sådan har hun vedholdende kæmpet branchens sag. Det har været en fornøjelse og styrke for vores organisation og medlemmer at arbejde sammen med Katia som vores adm. direktør."

Katia K. Østergaard valgte i april at soppe som direktør i Horesta efter 11 år på posten. | Foto: Stine Bidstrup/ERH
Katia K. Østergaard valgte i april at soppe som direktør i Horesta efter 11 år på posten. | Foto: Stine Bidstrup/ERH

Horesta har omkring 2000 medlemmer blandt restauranter, hoteller og andre aktører i den danske oplevelsesindustri og turismebranche.

Hoteller og restauranter: Tusindvis kastes ud i overlevelseskamp

7000 mistede job på hoteller og restauranter i storbyerne

Horesta-direktør stopper efter 11 år

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også