Watch Medier

Tidligere Herning-borgmester bliver formand for Realdania

Den filantropiske forening Realdania, der bl.a. arbejder med byudvikling, har ud over ny formand i skikkelse af Hernings tidligere borgmester, Lars Krarup, også fået to nye bestyrelsesmedlemmer.

"Fra min tid som borgmester og mit hidtidige arbejde i Realdania ved jeg, hvor stor en forskel de fysiske rammer kan gøre for menneskers trivsel og livskvalitet," udtaler Lars Krarup, ny formand i Realdania. | Foto: Gorm Branderup

Foreningen Realdania, der har omkring 170.000 medlemmer, har valgt Hernings tidligere Venstre-borgmester Lars Krarup som formand. Han afløser Michael Brockenhuus-Schack efter otte år på posten, oplyser foreningen efter et repræsentantskabsmøde onsdag.

"Jeg er utroligt glad for muligheden og bestyrelsens tillid. Arbejdet i Realdania forener på fineste vis nogle dagsordner, som jeg er stærkt engageret i. Foreningsliv har været en del af mit eget liv lige fra barnsben og er noget, jeg har arbejdet aktivt med i hele mit arbejdsliv," udtaler Lars Krarup.

"Og både fra min tid som borgmester og mit hidtidige arbejde i Realdania ved jeg, hvor stor en forskel de fysiske rammer kan gøre for menneskers trivsel og livskvalitet - og for udviklingen i et område. Jeg glæder mig til sammen med resten af bestyrelsen at skulle sætte den strategiske kurs for dette arbejde," fortsætter han.

Også direktør Lars Hvidtfeldt og prorektor ved Arkitektskolen Aarhus Kristine Leth Juul er valgt ind i foreningens bestyrelse, hvor professor Majken Schultz desuden blev genvalgt som næstformand.

Lars Krarup har siden 2006 været medlem af Realdanias repræsentantskab og siden 2013 medlem af bestyrelsen.

Realdanias adm. direktør Jesper Nygård fremhæver, at Lars Krarup bliver bestyrelsesformand i en filantropisk forening, som han allerede kender rigtig godt.

"Som mangeårigt medlem af vores repræsentantskab og en årrække i bestyrelsen har Lars et særdeles godt kendskab til Realdanias arbejde og til foreningen i det hele taget. Jeg glæder mig til samarbejdet med både ham og de to nye bestyrelsesmedlemmer," udtaler han og udtrykker tak til den afgåede formand.

Den nye bestyrelse ser således ud:

 • Lars Krarup (bestyrelsesformand)
 • Majken Schultz (næstformand i bestyrelsen)
 • Palle Adamsen
 • Pernille Rüsz Bloch
 • Per Feldthaus
 • Mette Kynne Frandsen
 • Per Egebæk Have
 • Lars Hvidtfeldt
 • Peter Høltermand
 • Kristine Leth Juul
 • Gunde Odgaard

Realdania har siden etableringen i 2000 ydet omkring 21 mia. kr. i støtte til over 4000 projekter inden for byudvikling, byggeri og bevaring af kulturmiljøer. Formuen stammer fra Kreditforeningen Danmark - det senere Realkredit Danmark - som blev solgt til Danske Bank.

Mere fra Watch Medier

Flere supermarkedskæder dropper Mobilepay

Prisen for at bruge Mobilepay ”stiger betragteligt” for butikkerne, lyder det fra Løvbjerg-kæden. Dagrofa lukker også for betalingsløsningen i Meny, Spar, Min Købmand og Let-Køb.

Læs også

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs