Watch Medier

Vil du være topchef i en bank?

En sjælden mulighed for at blive øverste direktør i en bank har åbnet sig, efter Flemming Jul Jensen har annonceret sit stop i Møns Bank. Nu leder banken efter en ny frontfigur med bred faglighed og betydelig ledelseserfaring.

Foto: Colourbox

Det er en lille skare forbeholdt at kunne lede en bank, men muligheden er nu opstået, efter adm. direktør Flemming Jul Jensen tidligere på året annoncerede sit stop som øverste chef i Møns Bank.

Banken har derfor offentliggjort et opslag til det "spændende" og "unikke" job.

Konkret vil direktøren skulle lede medarbejderne og banken ved at samarbejde med ledergruppen, bestyrelsen og repræsentantskabet.

"Dette samarbejde har i Møns Bank en særlig dimension i forhold til den lokale forankring. Sparringspartnerrollen i forhold til bestyrelsen er en vigtig del af stillingsindholdet," lyder det i opslaget.

Den nye topchef skal være en "personlig frontfigur" i forhold til de interessenter, som en børsnoteret lokalbank kommer i kontakt med. Og så skal topchefen gøre banken større. 

"En af overskrifterne i bankens vedtagne strategi er fortsat kontrolleret vækst med fokus på de områder i banken, der skal udvikles for at styre væksten forsvarligt. Dette tvedelte ansvar med dels at stå i spidsen for fremdrift og ekspansion og dels sikre at organisationen udvikler sig i takt med opgaverne, skal direktøren kunne rumme," lyder det i opslaget.

Søger faglighed og erfaring

Men hvem er den nye direktør så? Først og fremmest er det en, der lever op til de såkaldte fit & proper-regler. Det er Finanstilsynets krav til, hvor erfaren og hæderlig man skal være for at lede en bank. Det er blevet særligt aktuelt, efter at Jyske Banks formodede kronprins, Lars Mørch, fik et afslag. Det er dog de færreste ansøgere, der bliver afvist.

Når først den er klaret, skal man have en "betydelig overordnet ledelseserfaring fra den finansielle sektor, en god forståelse for rollen som direktør og en proaktiv lederstil."

Og så skal fagligheden være i orden, hvor man skal forstå de forskellige forretningsområder i et pengeinstitut. Det være sig kreditgivning, kapitalforvaltning, salg og markedsføring såvel som andre interne processer. Her skal man kunne fremvise resultater. 

"Dine personlige egenskaber må omfatte troværdighed, åbenhed, vedholdenhed, robusthed og gennemslagskraft, ligesom du må være en stærk forhandler og dygtig til at kommunikere," lyder det i opslaget.

Og så skal man være engageret i banken.

Nuværende direktør Flemming Jul Jensen fratræder planmæssigt i starten af det nye år, når der bliver aflagt årsregnskab for 2021 på generalforsamlingen.

 

Mere fra Watch Medier

Læs også