Watch Medier

Zetland-redaktør afløser Lisbeth Knudsen som formand for journalisthøjskole

Chefredaktør for Zetland Lea Korsgaard bliver ny bestyrelsesformand for Danmarks- Medie- og Journalisthøjskole (DMJX) efter Lisbeth Knudsen fra Altinget har meldt sin afgang.

Lea Korsgaard er udnævnt til ny formand for DMJX fra 1. november | Foto: Brian Karmark/Ritzau Scanpix

Knap to år efter Lisbeth Knudsen meldte sin afgang som bestyrelsesformand for Danmarks- Medie- og Journalisthøjskole (DMJX) er hendes afløser udpeget, fremgår det af en pressemeddelelse fra Uddannelses- og Forskningsministeriet.

Det bliver Lea Korsgaard, ansv. chefredaktør for Zetland, der 1. november overtager formandsposten de kommende fire år. Lisbeth Knudsen nåede at have posten i 16 år.

"Jeg vil gerne takke Lisbeth Knudsen for den meget store indsats, hun har lagt i arbejdet som formand for bestyrelsen. DMJX har været inde i en positiv udvikling med hende for bordenden. Jeg er glad for, at Lea Korsgaard har takket ja til nu at stå i spidsen for den videre udvikling af DMJX. Lea Korsgaard er en dygtig og idérig leder, som jeg forventer mig meget af," udtaler uddannelses- og forskningsminister Jesper Petersen i forbindelse med udnævnelsen.

Lea Korsgaard siger, at hun ser en samfundsopgave i rollen, som hun er udpeget til frem til 31. oktober 2025.

"I de her år skal journalistikken komme med vigtige svar på nogle af de helt store udfordringer, vi som samfund står overfor: Svindende tillid, en fragmenteret offentlig samtale og en genforhandling af, hvad meningsfulde, demokratiske fællesskaber overhovedet vil sige. I jagten på de svar spiller journalist- og kommunikationsuddannelserne en central rolle, og jeg glæder mig enormt til at forfølge svarene på DMJX sammen med skolens dygtige medarbejdere og den øvrige bestyrelse," udtaler Lea Korsgaard.

Mere fra Watch Medier

Læs også