Watch Medier

Dansker med stop i Maersk og Hapag-Lloyd får toppost i Kina

China United Lines har ansat Lars Solbø Christiansen som co-CEO. Det kinesiske rederi er højdespringer på listen over verdens 100 største containerrederier, og danskeren skal bidrage til en fortsat internationalisering.

Lars Solbø Christiansen forlod Hapag-Lloyd i 2020. | Foto: Hapag-Lloyd

Lars Solbø Christiansen, der har en lang karriere bag sig i shipping, er tiltrådt en stilling som co-CEO i det kinesiske containerrederi China United Lines (CULines).

Lars Solbø Christensen har ifølge sin Linkedin-profil senest arbejdet som selvstændig konsulent og skal nu dele CEO-rollen med Raymond Chen. Han bliver primusmotor i det kinesiske rederis fortsatte internationalisering og professionalisering, fremgår det af et opslag på Linkedin.

Lars Solbø Christiansen har en vidtspændende karriere bag sig. Han startede hos Maersk i 1979 og har siden arbejdet for virksomheder som Ikea, Ilva, United Arab Shipping Company og Hapag-Lloyd, hvor han var senior managing director frem til 2020.

China United Lines er et containerrederi i voldsom vækst. Ifølge analysehuset Alphaliner var rederiet ved årets start nummer 82 blandt verdens top 100 for containerrederier, men var allerede i september sprunget frem til en 28. plads.

Nye containerspillere har svært ved at komme ind på øst-vest ruterne

Mere fra Watch Medier

Fjerde opjustering: Mærsk varsler gigantoverskud

A.P. Møller-Mærsk regner nu med et resultat før renter og skat på små 20 mia. dollar eller knap 130 mia. kr. for hele 2021. De voldsomme prisstigninger på containerfragt har fået rederigiganten til at opjustere fire gange.

Coop rykker rundt i direktørtruppen

Med afsæt i den nye strategi bliver der rykket rundt på stolene i koncernledelsen i Coop. I front for Superbrugsen vender en gammel kending tilbage, ligesom Irmas kædedirektør forfremmes, og en afløser udnævnes.

Læs også

Relaterede

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs