Watch Medier

Dansker med stop i Maersk og Hapag-Lloyd får toppost i Kina

China United Lines har ansat Lars Solbø Christiansen som co-CEO. Det kinesiske rederi er højdespringer på listen over verdens 100 største containerrederier, og danskeren skal bidrage til en fortsat internationalisering.

Lars Solbø Christiansen forlod Hapag-Lloyd i 2020. | Foto: Hapag-Lloyd

Lars Solbø Christiansen, der har en lang karriere bag sig i shipping, er tiltrådt en stilling som co-CEO i det kinesiske containerrederi China United Lines (CULines).

Lars Solbø Christensen har ifølge sin Linkedin-profil senest arbejdet som selvstændig konsulent og skal nu dele CEO-rollen med Raymond Chen. Han bliver primusmotor i det kinesiske rederis fortsatte internationalisering og professionalisering, fremgår det af et opslag på Linkedin.

Lars Solbø Christiansen har en vidtspændende karriere bag sig. Han startede hos Maersk i 1979 og har siden arbejdet for virksomheder som Ikea, Ilva, United Arab Shipping Company og Hapag-Lloyd, hvor han var senior managing director frem til 2020.

China United Lines er et containerrederi i voldsom vækst. Ifølge analysehuset Alphaliner var rederiet ved årets start nummer 82 blandt verdens top 100 for containerrederier, men var allerede i september sprunget frem til en 28. plads.

Nye containerspillere har svært ved at komme ind på øst-vest ruterne

Mere fra Watch Medier

Maersk når ned på skattesats under to procent

Containerrederierne Maersk og tyske Hapag-Lloyd, der opererer under kritiserede tonnageskatteordninger, har fået halveret deres effektive skattesatser i andet kvartal i år, viser nye beregninger. Analysehus forudser politisk stormløb mod skatteordningen.

Læs også

Relaterede