Watch Medier

Emilie Turunen var en af bankernes største kritikere, før hun blev en del af Nykredit: Nu ser eks-politikeren en gylden mulighed

Emilie Turunen var som medlem af Europaparlamentet for SF og siden S stærkt kritisk over for finanssektoren, før hun i 2014 skiftede til Nykredit. Her er hun steget i graderne og opfordrer nu sektoren til at gribe muligheden for at spille en nøglerolle i den grønne omstilling.

Emilie Turunen landede i en mediestorm af større styrke, da det i 2014 stod klart, at politikeren, der både har været i SF og S, nu skulle være en del af Nykredit, der ellers tilhører den sektor, hun havde kritiseret i skarpe vendinger. Kritikken fortryder hun ikke, men Emilie Turunen ville i dag ønske, at hun - og resten af debatten - havde givet mere plads til nuancerne. | Foto: Nykredit // PR

I de syv år, der er gået, siden Emilie Turunen forlod politik for at blive cheflobbyist hos Nykredit, har den tidligere europaparlamentariker holdt sig ude af offentlighedens søgelys.

Gennem årene er hun steget i graderne i den finansverden, hun tidligere som SF'er og siden socialdemokrat gjorde en dyd ud af at kritisere. Hun er nu underdirektør og har blandt andet har stået for Nykredits store samarbejdsaftale med Codans Privatsikring.

Læs hele artiklen

Få 21 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra Watch Medier

Udbyttefest hos Topdanmark efter rekordoverskud

Sidste år havde forsikringsselskabet Topdanmark et overskud på 2,1 mia. kr. efter skat, hvilket er det hidtil højeste. Til aktionærerne udbetales et udbytte svarende til 145 pct. af overskuddet.

Nasdaq fik rekordår i Europa i 2021

Antallet af børsnoteringer på Nasdaq i København var det største siden 2007, og i Stockholm så man det højeste niveau af børsnoteringer nogen sinde. Nasdaq havde også stigende handelsvolumen i 2021.

Konkurrents kvaler sender Vestas-aktien i stiv modvind

Aktien i vindmølleproducenten Vestas placerer sig fredag nederst i C25-indekset med et fald på ca. 7 pct. Kursfaldet er udløst af dårligt nyt fra konkurrenten Siemens Gamesa, der melder om forsyningsproblemer og lavere resultatforventinger.

Læs også

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs