Watch Medier

Easyjet-formand overtager Nordeas formandspost til oktober

Stephen Hester overtager til oktober posten som bestyrelsesformand i Nordea fra Torbjörn Magnusson. Den britiske finansmand er formand for Easyjet og har tidligere været formand for forsikringsgruppen RSA, som havde omfattende aktiveteter i Skandinavien.

Britiske Stephen Hester bliver ny formand for Nordea.

Nordea skal have ny formand til oktober, hvor den erfarne britiske bank- og forsikringsmand Stephen Hester overtager posten fra Torbjörn Magnusson.

Det fremgår af en meddelelse fra Nordea, der i dag er registreret som et finsk selskab.

Nomineringsudvalget foreslår Stephen Hester som nyt medlem af bestyrelsen ved den næste generalforsamling den 24. marts.

Her genopstiller den nuværende formand, Torbjörn Magnusson, også til bestyrelsen, og han vil fortsætte som formand indtil den 30. september, hvorefter Stephen Hester overtager.

Torbjörn Magnusson er adm. direktør for den hidtil største aktionær i Nordea, den finske forkringskoncern Sampo Group. Sampo har hen over efteråret solgt kraftigt ud af sine Nordea-aktier for at koncentrere sig om forsikring og pension.

Om formandsskiftet skriver Nordea i meddelelsen:

"Nomineringsudvalget har i sit grundige arbejde særligt lagt vægt på en velordnet og vellykket overdragelse af formandshvervet."

"Vi har endvidere fortsat understreget behovet for, at bestyrelsesmedlemmernes ekspertise kan imødekomme de særlige krav i banksektoren samt have stærke bånd og kulturel forståelse for de nordiske lande. I betragtning af Stephen Hesters omfattende erfaring inden for bank- og forsikringsbranchen internationalt såvel som i Norden, er vi meget begejstrede for det potentiale, han har at tilbyde Nordea,"

Formand for Easyjet

Stephen Hester er i dag også bestyrelsesformand for flyselskabet Easyjet. Han har senest været topchef for forsikringskoncern RSA Insurance i perioden 2014-2021 og før det, topchef for Royal Bank of Scotland fra 2008-2013.

Afgående bestyrelsesformand i Nordea Torbjörn Magnusson. | Foto: PR/Sampo/Jussi Särkilahti
Afgående bestyrelsesformand i Nordea Torbjörn Magnusson. | Foto: PR/Sampo/Jussi Särkilahti
 

Torbjörn Magnussen fortsætter fra. den 1. oktober som menigt bestyrelsesmedlem.

Christian Sagilds endelige farvel til finansbranchen

Nordea forlænger bonusprogram på små 2 mio. aktier til ledelsen 

Mere fra Watch Medier

Udbyttefest hos Topdanmark efter rekordoverskud

Sidste år havde forsikringsselskabet Topdanmark et overskud på 2,1 mia. kr. efter skat, hvilket er det hidtil højeste. Til aktionærerne udbetales et udbytte svarende til 145 pct. af overskuddet.

Nasdaq fik rekordår i Europa i 2021

Antallet af børsnoteringer på Nasdaq i København var det største siden 2007, og i Stockholm så man det højeste niveau af børsnoteringer nogen sinde. Nasdaq havde også stigende handelsvolumen i 2021.

Konkurrents kvaler sender Vestas-aktien i stiv modvind

Aktien i vindmølleproducenten Vestas placerer sig fredag nederst i C25-indekset med et fald på ca. 7 pct. Kursfaldet er udløst af dårligt nyt fra konkurrenten Siemens Gamesa, der melder om forsyningsproblemer og lavere resultatforventinger.

Læs også

Relaterede

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs