Watch Medier

Profiler forlader dansk-svensk diabetesselskab

Lars Bukhave Rasmussen er trådt ud af sin rolle som driftsdirektør for Pila Pharma ligesom også videnskabelig rådgiver forlader selskabet, der samtidigt meddeler at have hentet ”en kæmpe eks-Novo Nordisk-kanon”. ”Jeg er stadig star-struck,” lyder det fra stifter og topchef Dorte X. Gram.

Lars Bukhave Rasmussen, forlader rollen som driftsdirektør i Pila Pharma for i stedet at fokusere på sit eget firma, Bio2pharma. | Foto: Pila Pharma / PR

Det er to kapaciteter af de større, som nu træder ud af deres roller i det dansk-svenske biotekselskab Pila Pharma, der udvikler en pille mod type 2-diabetes, og som gik på børsen i sommeren sidste år.

Pila Pharma, der er baseret i Malmø, men stiftet af danske Dorte X. Gram, siger således farvel til både sin direktør for drift, Lars Bukhave Rasmussen, og Henning Beck Nielsen, der har spillet en afgørende rolle i Pila Pharmas videnskabelige rådgivningspanel. Ny på holdet er til gengæld en tidligere Novo Nordisk-profil Susanne Rugh.

”Både Henning og Lars har været væsentlige spillere til at få os frem til, hvor vi er nu, men er ikke på samme måde afgørende for den næste regulatoriske kliniske fase,” siger Dorte X. Gram, stifter og adm. direktør i Pila Pharma, til MedWatch.

For Lars Bukhave Rasmussen, der har haft en række chefposter i Leo Pharma, bliver der dog ikke tale om et endegyldigt farvel. Han fortsætter som Dorte X. Grams seniorrådgiver inden for Strategi og Risk Management, men på konsulentbasis.

”Nøgternt set, respekterer jeg, at Lars har brug for nye opgaver er af en karakter, vi ikke har planlagt i Pila den næste periode,” uddyber hun.

Den nyansatte Susanne Rugh har i over 40 år har haft en række ledende stillinger for Novo Nordisk. I dag driver hun sit eget konsulentfirma, og for Pila Pharma bliver hun projektdirektør for selskabets kliniske diabetesudviklingsprogram, kaldet Xen-dia.

”Susanne er en kæmpe eks-Novo Nordisk-kanon og har drevet tre af de helt store blockbusters gennem udvikling til registrering (Levemir, Tresiba og Ryzodeg, red.), så hun er en total ’de-risking’ person, der ved, hvad der kræves for at få Xen-dia frem til markedet og kan orkestrere det,” siger Dorte X. Gram.

Pila Pharmas hovedaktiv, XEN-D0501, har vist gode resultater i et fase 2a-studie, og næste skridt er et større fase 2b-forsøg, som Pila Pharma satser på at påbegynde og afslutte i løbet af 2023.


Mere fra Watch Medier

Læs også

Relaterede

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs