Watch Medier

Endnu en chef stopper i Eccos europæiske forretning

Yderligere en central person i Eccos europæiske forretning stopper. Hun afviser, at det er relateret til Eccos nuværende situation med fortsat drift i Rusland.

Ecco oplever i øjeblikket hård kritik fra blandt andet forhandlere, der mener, at skokoncernen lukker øjnene for Ruslands blodige krig i Ukraine. | Foto: Ecco/Pr

Ecco, der i den seneste tid er blevet kritiseret heftigt for den fortsatte drift i Rusland, mister endnu en ledelsesprofil i den europæiske forretning i form af chefen for retail og salg i Ecco Europe Lise Jung Brogaard Falkenberg. Det skriver Finans..

Nyheden kommer i kølvandet på, at det kom frem, at Claus Flyger Pejstrup, chef for Eccos europæiske forretning, stoppede ved udgangen af april.

Lise Jung Brogaard Falkenberg bekræfter over for Finans, at hun er stoppet ”rent operationelt”, men stadig er forpligtet af en ansættelseskontrakt. Hun uddyber, at opsigelsen ikke har relation til Eccos aktivitet i Rusland.

”Jeg har valgt at sige op i slutningen af sidste år, så det har ikke noget med den nuværende situation at gøre. Jeg har haft seks rigtig gode år i Ecco, og jeg ønsker Ecco alt det bedste fremover,” siger Lise Jung Brogaard Falkenberg, der kom til Ecco fra Bestseller.

Udskudt regnskab og vrede forhandlere

Ecco har været genstand for en masse uro og offentlig kritik for sin fortsatte drift i Rusland. Ecco-direktør Panos Mytaros begrundede i et interview til Finans i slutningen af marts beslutningen om at blive i Rusland med, at man ikke ville lade ”1.800 ansatte og deres familier i stikken”, og at koncernen ikke ville tage ”del i politik”.

Siden har der været total radiotavshed fra Ecco, der i samme ombæring har oplevet en tiltagende tendens til, at skokoncernens forhandlere i Danmark og andre dele af Europa enten helt har droppet at sælge flere Ecco-sko eller alternativt ikke vil lægge flere ordrer ved Ecco, før virksomheden fra Bredebro i Sønderjylland har ændret tilgang.

Ecco skulle egentlig have aflagt årsregnskab for 2021, men skokoncernen har valgt at udskyde offentliggørelsen til efter firmaets generalforsamling i slutningen af maj.

I 2020 havde Ecco en samlet omsætning på 8,1 milliard kroner. Ud af det salg kom 1,4 mia. kr. fra Rusland.

Samme år købte Ecco 250 russiske Ecco-butikker af den russiske distributør for omkring en mia. kr. I dag er Rusland Eccos tredjestørste marked efter Kina og Europa.

Samlet er Ecco til stede i 89 lande verden over og har mere end 2.100 butikker.

Boozt vil ikke lægge nye ordrer hos Ecco, men sælger stadig skoene: ”Alternativet er at brænde dem”

Flere forhandlere dropper at sælge sko fra Ecco

Ny måling: Eccos omdømme er styrtdykket efter Rusland-beslutning

Eccos europæiske chef stopper

Mere fra Watch Medier

Preben Damgaard fordobler sin personlige bundlinje

It-investoren Preben Damgaard fordobler bundlinjen efter et godt år i sit personlige investeringsselskab.. Investeringsformuen stammer fra hans andel af salget af Damgaard Data/Navision til Microsoft i 2002.

Læs også

Relaterede