Watch Medier

Danish Crown henter tidligere Arla-topfigur

Danish Crowns topchef, Jais Valeur, henter tidligere Arla-direktør ind i topledelsen, mens Kasper Lenbroch stopper i slagterikoncernen.

Tim Ørting Jørgensen rykker til Danish Crown.

Danish Crown rykker rundt i den absolutte topledelse.

Den tidligere Arla-direktør Tim Ørting Jørgensen indtræder som Group Executive Vice President og nyt direktionsmedlem fra 1. august. Omvendt forlader Executive Vice President Kasper Lenbroch kødkoncernen.

Det oplyser Danish Crown tirsdag i en pressemeddelelse.

Tim Ørting Jørgensen vil af mange med kendskab til andelsbranchen i Danmark være kendt som mangeårig Arla-direktør, hvor han var i spidsen for Arlas vækstsatsning via blandt andet fusioner i Tyskland tilbage i 2012. Derudover var han den drivende kraft i at få løftet mere mælk ud af Europa, da han var ansvarlig for Arla Foods’ forretning på vækstmarkederne i Asien og Afrika.

De seneste to år har han været i spidsen for foodservice-virksomheden Sysco Internationals europæiske forretning, som han skiftede til i 2020.

Ansættelsen af Tim Ørting Jørgensen medfører samtidig en ændring i ledelsen af Business Unit Danish Crown, der har en omsætning på 35 mia. kr. og 12.000 ansatte.

Tim Ørting Jørgensen får det overordnede ledelsesansvar samt ansvaret for Commercial, der er en ud af tre enheder i Business Unit Danish Crown. Søren F. Eriksen vil fortsat have ansvaret for Operations, og Charlotte Wandorf fortsætter i spidsen for Categories. De får begge reference til Tim Ørting Jørgensen, mens den nuværende Executive Vice President Kasper Lenbroch, forlader Danish Crown.

”Jeg skylder Kasper en stor tak for hans indsats i Danish Crown. Han har gennem næsten et årti stået i spidsen for udviklingen af Tulip Food Company, og i de seneste år har han været med til at lægge grundstenene til vores nuværende strategi og samle størstedelen af vores produktion og kommercielle forretning” udtaler Jais Valeur.

Med udvidelsen af direktionen vil Danish Crown fremover igen have en tremands direktion. Her sidder ud over Jais Valeur som adm. direktør også Thomas Ahle, som finansdirektør.

Læs mere her:

Da Ørting var fri på markedet, slog Valeur til: ”Han er ikke en, man finder på gaden”

Mere fra Watch Medier

Supermarkedspriser står til at blive varmt valgtema

SF’s forslag om en hasteundersøgelse af supermarkedskædernes prisstigninger bliver både kaldt en ”gratis omgang” og en ”god ide” af politiske aktører og interesseorganisationer. Én ting er der enighed om: Temaet bliver centralt i valgkampen.

FLSmidth opjusterer trods neddrosling i Rusland

Ingeniørkoncernen FLSmidth øger omsætning og overskud i andet kvartal og opjusterer forventningen til årets omsætning med en milliard. Divisionen, der sælger mineudstyr, trækker væksten.

Læs også

Relaterede