Watch Medier

Fire danskere er optaget i Oscar-akademiet

”Flugt”-instruktøren og filmfolk bag ”Verdens værste menneske” af Joachim Trier er blevet en del af Oscar-akademiet, som tæller knap 10.000 stemmeberettigede medlemmer.

Foto: Matt Sayles/AP/Ritzau Scanpix

Oscar-akademiet har inviteret 397 filmfolk til at blive en del af akademiet, som hvert år stemmer om, hvilke film der skal tildeles den gyldne statuette. Af de nyoptagede medlemmer er fire danske. Det skriver mediet Soundvenue.

De fire nye danske medlemmer er Jonas Poher Rasmussen, instruktøren bag animationsfilmen ”Flugt”, som var nomineret til flere Oscar-priser i år. Derudover er det Kasper Tuxen, Oliver Bugge Coutté og Eva Jakobsen, der henholdsvis filmede, klippede og co-producerede filminstruktør Joachim Triers ”Verdens værste menneske”, der også var nomineret til en pris ved årets Oscarfest.

Der er godt 10.500 medlemmer af akademiet, hvoraf 9665 er stemmeberettigede.

Mere fra Watch Medier

Maersk når ned på skattesats under to procent

Containerrederierne Maersk og tyske Hapag-Lloyd, der opererer under kritiserede tonnageskatteordninger, har fået halveret deres effektive skattesatser i andet kvartal i år, viser nye beregninger. Analysehus forudser politisk stormløb mod skatteordningen.

Læs også

Relaterede