Watch Medier

Nye navne i Bunker Holdings bestyrelse

Verden største leverandør af skibsbrændstof, Bunker Holding, mister et prominent bestyrelsesmedlem, der er tidligere topfigur i kapitalfonden EQT. To nye medlemmer indtræder i bestyrelsen.

Der er udskiftning i Torben Østergaard-Nielsens (øverst til venstre) bestyrelser: Peter Korsholm (øverst til højre), stopper i Bunker Holding og Uni-Tankers. Klaus Nyborg (nederst til venstre) er ny formand i Bunker Holding og Uni-Tankers, mens Torben Janholt (nederst til højre) forlader alle bestyrelser. | Foto: Collage: USTC/Ørsted/Norden/ Carsten Lundager/J. Lauritzen

Bunker Holding, der som verdens største bunkerleverandør er en økonomisk hjørnesten i oliemilliardær Torben Østergaards USTC-koncern, har gang i svingdøren i bestyrelsen.

To medlemmer forlader bestyrelsen, hvor særligt Peter Korsholms afgang påkalder sig opmærksomhed.

Samtidig kommer to nye bestyrelsesmedlemmer ombord i Bunker Holding, som også - som tidligere omtalt i ShippingWatch - har fået ny bestyrelsesformand i form af Klaus Nyborg.

De to nye bestyrelsesmedlemmer er Anja Monrad, der er ansvarlig for Dell Technologies i Vesteuropa, samt Kristin Færøvik, tidligere adm. direktør for Lundin Energy Norway.

”Efter at have siddet i bestyrelsen siden 2014 stopper Peter Korsholm som bestyrelsesmedlem i Bunker Holding for at frigøre tid til at fokusere på andre bestyrelsesforpligtelser samt egne investeringer, skriver Bunker Holding i en pressemeddelelse.

Peter Korsholm har siden 2014 har siddet i bestyrelserne for selve USTC og for USTC-selskaberne Bunker Holding og Uni-Tankers, og han er ingen hvemsomhelst. Han er tidligere partner og direktør i den store nordiske kapitalfond EQT Partners.

Siden han stoppede i EQT i 2011, er Peter Korsholm blevet investor i Lomax, der sælger kontorartikler, restaurantkæden Bone’s og DSV Miljø.

Peter Korsholm er i dag også bestyrelsesmedlem i det delvis statsejede, børsnoterede energiselskab Ørsted.

Den tidligere EQT-partner blev hentet til Østergaard-Nielsens bestyrelser i 2014, da USTC-koncernen skulle igangsætte en ny vækst- og strategiplan.

Olie- og shipping-koncernen havde indirekte fået et stort prisskilt på sig i forbindelse med børsnoteringen af OW Bunker, der dog siden kollapsede i en større børsskandale.

Samtidig med Korsholm blev også Morten Hultberg Buchgreitz, der er tidligere koncerndirektør i Ørsted og nu Group chef for Global Offshore Commercial i vindmøllegiganten Vestas, medlem af Østergaard-Nielsens selskabsbestyrelser.

Det fremgår ikke af meddelelsen fra Bunker Holding, om Peter Korsholm også stopper i bestyrelserne for USTC og Uni-Tankers.

Forlader også Uni-Tankers bestyrelse

Ifølge ShippingWatch’ oplysninger trækker Peter Korsholm sig formentlig også fra Uni-Tankers bestyrelse, men bliver siddende i USTC’s bestyrelse. ShippingWatch har dog ikke kunnet få disse oplysninger bekræftet.

Torben Janholt, tidligere topchef i Lauritzen-koncernen og formand for Danske Rederier, forlader som omtalt i ShippingWatch bestyrelserne i USTC, Bunker Holding og Uni-Tankers.

Bunker Holding får ny formand

Datter overtager topchefposten i bunkerolie-koncern

Dan-Bunkering udpeger topchef

Mere fra Watch Medier

Supermarkedspriser står til at blive varmt valgtema

SF’s forslag om en hasteundersøgelse af supermarkedskædernes prisstigninger bliver både kaldt en ”gratis omgang” og en ”god ide” af politiske aktører og interesseorganisationer. Én ting er der enighed om: Temaet bliver centralt i valgkampen.

FLSmidth opjusterer trods neddrosling i Rusland

Ingeniørkoncernen FLSmidth øger omsætning og overskud i andet kvartal og opjusterer forventningen til årets omsætning med en milliard. Divisionen, der sælger mineudstyr, trækker væksten.

Læs også

Relaterede