Tidligere topchef for Novo Nordisk Fonden bliver ny formand for Aarhus Universitet

Birgitte Nauntofte, der indtil foråret sidste år og i mere end et årti stod i spidsen for Novo Nordisk Fonden, er udpeget som den næste bestyrelsesformand for Aarhus Universitet, hvor hun afløser Connie Hedegaard.
Birgitte Nauntofte, der i mere end et årti var adm. direktør for Novo Nordisk Fonden, er ny formand for Aarhus Universitets bestyrelse fra 1. december. | Foto: Novo Nordisk Fonden/PR
Birgitte Nauntofte, der i mere end et årti var adm. direktør for Novo Nordisk Fonden, er ny formand for Aarhus Universitets bestyrelse fra 1. december. | Foto: Novo Nordisk Fonden/PR

Da Birgitte Nauntofte i april sidste år tog afsked med Novo Nordisk Fonden efter næsten 12 år i spidsen for den stenrige pengetank, skete det med en begrundelse om at ville hellige sig en professionel bestyrelseskarriere.

Inden længe gør Nauntofte alvor af udmeldingen, idet hun per 1. december bliver ny bestyrelsesformand på Aarhus Universitet, hvor hun kommer til at afløse Connie Hedegaard, hvis bestyrelsesperiode på universitetet udløber efter otte år. Det skriver universitetet i en meddelelse.

I sine 12 år som adm. direktør for Novo Nordisk Fonden gennemgik fonden en udvikling fra at være en mellemstor dansk erhvervsdrivende fond med årlige samfundsnyttige uddelinger i millionklassen til at komme i den internationale ligas top-3 med uddelinger på flere milliarder kroner årligt til især videnskabelige formål.

Ud over sit virke for Novo Nordisk Fonden har Birgitte Nauntofte i 27 år været ansat på Københavns Universitet, bl.a. som professor og prodekan på Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet.

“Aarhus Universitet er stærkt, veldrevet og nyder stor anerkendelse internationalt. Det leverer uddannelse og bedriver forskning af høj kvalitet, og så er det et universitet, hvor formidling og i stigende grad innovation er styrkepositioner,” siger Birgitte Nauntofte i meddelelsen.

”Jeg vurderer, at potentialet til at udbygge positionerne yderligere er til stede med udgangspunkt i de mange engagerede og dygtige ansatte og studerende,” siger hun videre.

Life og Bioinnovation Institute lagde kimen

Kimen til Birgitte Nauntoftes afsked med Novo Nordisk Fonden blev lagt i midten af 10’erne, da der for alvor begyndte at komme gang i planlægningen af Life og Bioinnovation Institute – fondens store initiativer inden for henholdsvis uddannelse inden for de naturvidenskabelige fag og udklækning af nye life science-virksomheder.

”Jeg vidste, at Life og Bioinnovation Institute var projekter, som jeg gerne vil følge til dørs, og det har jeg muligheden for nu som bestyrelsesmedlem,” sagde Birgitte Nauntofte til MedWatch i maj sidste år.

I dag sidder Nauntofte da også i bestyrelserne for netop Life BII, hvorfor det ikke er blevet til et endeligt farvel til Novo-gruppen og fondslivet.

På Aarhus Universitet er Birgitte Nauntofte udpeget til bestyrelsen og formandsposten for fire år. Det er muligt at sidde i en universitetsbestyrelse i op til otte år, hvilket Connie Hedegaard har gjort og derfor udtræder af bestyrelsen per 1. december.

Efter mere end et årti i Novo Nordisk Fonden skal Birgitte Nauntofte prøve kræfter med bestyrelseskarrieren

Birgitte Nauntofte efter afsked med Novo Nordisk Fonden: Drømmen var altid, at vi skulle til tops

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Jakob Dahlgaard Fink er blevet ansat som TV 2's nye finansdirektør. | Foto: NKT.

TV 2 finder ny finansdirektør

For abonnenter

Læs også