Fødevareselskab bag Svansø og Skælskør får ny topledelse

Afløseren til Lillie Li Valeur, der i januar forlod direktørstolen hos Svansø-ejeren Good Food Group, er nu fundet. Posten går til Jesper Roholm Friis, og samtidig får fødevareselskabet ny finansdirektør.
Jesper Roholm Friis bliver ny frontfigur for Good Food Group. | Foto: PR/Good Food Group
Jesper Roholm Friis bliver ny frontfigur for Good Food Group. | Foto: PR/Good Food Group

Den kapitalfondsejede fødevarevirksomhed Good Food Group har fundet efterfølgeren til Lillie Li Valeur, der forlod posten som adm. direktør for Vejle-virksomheden tilbage i januar.

Fremover skal Jesper Roholm Friis stå i spidsen for fødevareselskabet, der står bag brands som Svansø, Skælskør, Jakobsens Honning og mange flere, Det fremgår af en pressemeddelelse fra Good Food Group, hvori selskabet samtidig præsenterer en ny finansdirektør i form af Martin Busk Andersen.

Den nye adm. direktør, Jesper Roholm Friis, har før siddet i virksomhedens bestyrelse og har lang erfaring i fødevarebranchen med tidligere ansættelser i Lagkagehuset, Danish Crown, Carlsberg og Toms Gruppen.

”Vi glæder os over, at vi nu har fået sat et nyt, stærkt team, som skal stå i spidsen for Good Food Group og føre virksomheden godt videre. Markedsbetingelserne har ændret sig, og vi har aktuelt en stor opgave med at håndtere de markante prisstigninger på råvarer, energi og transport samt flaskehalse i forsyningskæderne. Det er alle forhold, der sætter indtjeningen under pres,” siger bestyrelsesformand Jørgen Dirksen og fortsætter:

”Vi ser fortsat et attraktivt potentiale på både eksisterende og nye markeder, og vi ser frem til, at vores nye ledelsesteam sammen med resten af vores dygtige medarbejdere får skabt nyt momentum i forretningen. Jesper har et solidt kendskab til fødevareindustrien i både Danmark og internationalt og har leveret veldokumenterede resultater over de seneste mange år.”

”Kombineret med Martins stærke finansielle kompetencer og brede kommercielle indsigt og Lars Petersens store kendskab til Good Food Groups forretning og driftsmæssige setup har Good Food Group et godt afsæt til at opnå en positiv udvikling i aktiviteterne over de kommende år,” lyder det videre fra bestyrelsesformanden, der har ageret direktør i overgangsperioden.

Jesper Roholm Friis er ikke et ukendt ansigt i Good Food Group, hvor han før har været medlem af bestyrelsen. Den nye direktør er uddannet cand.merc og kommer med en bred erfaring inden for fødevarer - senest som adm. direktør i den kapitalfondsejede restaurantkæde ”The New World Trading Company”.

Derudover har han tidligere haft lederstillinger i en stribe fødevarevirksomheder.

Heller ikke Good Food Groups nyudnævnte finansdirektør Martin Busk Andersen er ny i fødevareverdenen. Tidligere har han blandt andet haft været finansdirektør i Orkla Foods Danmark.

Opkøb koster endnu engang på resultatet i Good Food Group

Good Food Group er hårdt presset af krigen i Ukraine

Arla henter velkendt profil til Tyskland

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Jakob Dahlgaard Fink er blevet ansat som TV 2's nye finansdirektør. | Foto: NKT.

TV 2 finder ny finansdirektør

For abonnenter

Læs også