Vindrådgivere finder ny direktør

Efter afskedigelse af ledelsen har den fusionerede vindingeniør-virksomhed Enabl fundet sin nye direktør. Han kommer med lang erfaring fra Danfoss.
Danfoss-profil rykker til Enabl. | Foto: PR Enabl
Danfoss-profil rykker til Enabl. | Foto: PR Enabl

I slutningen af juni blev der foretaget markante ændringer hos vindingeniør-virksomheden Enabl, der valgte at afskedige både adm. direktør Thomas Hedegaard og finansdirektør Flemming Andersen.

Nu er ingeniørvirksomheden så klar med sin nye adm. direktør, der tager over for medejer og nu konstitueret direktør Lars Jensen.

Valget er faldet på Søren Kvorning, der tiltræder den 1. december. Han kommer fra en stilling som senior vice president, head of global sales & services i Danfoss Drives. I alt har han arbejdet omkring 12 år for Danfoss.

”Det er en ære at blive en del af Enabl, som er en innovativ industrivirksomhed med solide kompetencer, og som står stærkt i markedet. Jeg ser Enabl som en ambitiøs og unik ingeniør- og teknologileder inden for for den grønne omstilling - et emne, der ligger mit hjerte nært. Gennem min karriere har jeg arbejdet internationalt med fokus på energieffektivitet, og jeg ser frem til at fortsætte kursen med fortsat udvikling, mens vi samtidigt sikrer, at vi tager godt hånd om vores kunder,” udtaler Søren Kvorning i en meddelelse.

Enabl er resultatet af en fusion mellem fire ingeniør- og vidensvirksomheder. Sammenlægningen af selskaberne Sonne, Biir, Blaaholm og Eltronic Wind Solutions trådte i kraft den 1. marts 2021.

Fusionen skete med en ambition om at imødekomme den kraftige vækst i vindmarkedet, hvor der i stigende grad er behov for udbydere, der kan påtage sig større projekter og samtidig give mere overskuelighed.

Tanken er, at sammenlægning gør Enabl til en slags totalleverandør for leverancer til vindmølleindustrien.

”Søren Kvorning kommer med den rette erfaring og viden fra den globale industri. Han er en stærk profil og en visionær leder, der i sit tidligere job har skabt stærke og vedvarende resultater. Sørens kundefokus og kommercielle kompetencer kommer til stor gavn i vores forretning og skal sikre en styrket kundeoplevelse globalt i Enabl. Jeg ser meget frem til at byde Søren velkommen i direktørstolen, hvor han skal sikre fortsat bæredygtig udvikling og innovative teknologiske løsninger til vores kunder i vindindustrien,” siger Lars Jensen i meddelelsen.

Enabl har hovedkvarter i Danmark, men har også kontorer i Kina, Taiwan, Bulgarien, Ukraine, Indien, Storbritannien og USA. Virksomheden beskæftiger flere end 650.

Ny HR-direktør til vindingeniører

Del artikel

Relaterede artikler

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Jakob Dahlgaard Fink er blevet ansat som TV 2's nye finansdirektør. | Foto: NKT.

TV 2 finder ny finansdirektør

For abonnenter

Læs også