Pihl fusionerer driftsselskaber og foretager generationsskifte på ledelsesgangen

Et længe ventet generationsskifte hos entreprenørkoncernen Pihl falder nu på plads. Samtidig lægges to af driftsselskaberne sammen for at tilpasse sig de skærpede markedsvilkår.
Pihl koncernen udfører et længe ventet generationsskifte med interne kandidater. Samtidig bliver to af datterselskaberne lagt sammen. | Foto: PR
Pihl koncernen udfører et længe ventet generationsskifte med interne kandidater. Samtidig bliver to af datterselskaberne lagt sammen. | Foto: PR

Forandringens vinde blæser over entreprenørvirksomheden Pihl.

Halldór P. Ragnarsson og Per Semmling med næsten 80 års erfaring fra byggebranchen træder ned fra deres respektive topchefposter. I samme ombæring bliver de to driftsselskaber BNS og Pihl & Søn lagt sammen i Pihl & Søn, skriver koncernen i en pressemeddelelse.

Mens Per Semmling går på pension, fortsætter Halldór P. Ragnarsson i en ny rolle i koncernen som seniorrådgiver.

Frank Aarslew-Jensen og Martin Palmquist er navnene på de nye adm. direktører hos hhv. LM Byg og Pihl & Søn. Begge kandidater er fundet internt, og man har tidligt kunnet tage fat på kandidatjagten, da generationsskiftet ifølge virksomheden selv ”har været planlagt igennem længere tid.”

De to nye topchefer har ifølge Hans Anker Nielsen, adm. direktør i moderselskabet, ”evnerne og kompetencerne til at fortsætte vores ambition om at være den foretrukne entreprenørkoncern og være blandt Danmarks mest betydningsfulde og lønsomme entreprenørkoncerner indenfor råhuse, byggeri og renovering med afsæt i et bæredygtigt mindset.”

”Halldór har haft en helt afgørende rolle i genrejsningen af Pihl & Søn gennem de sidste fem år og har stor viden fra næsten 40 år i entreprenørbranchen. Derfor er jeg rigtig glad for, at Halldór forsat skal bidrage med sin mangeårige erfaring og viden og sikre en god overdragelse til den nye direktør.”

Baggrunden for fusionen af de to driftsselskaber er at justere forretningen, så det er nemmere at tilpasse sig de stigende priser og leveranceudfordringer.

I august samlede Pihl-koncernen de tre datterselskaber i et nyt hovedkvarter i Taastrup. Det seneste regnskab bød på et resultat før skat på 72 mio. kr., og en lønsomhed på 4,4 pct.

Voldsom vækst i entreprenørkoncernen Pihl - lønsomheden falder

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Jakob Dahlgaard Fink er blevet ansat som TV 2's nye finansdirektør. | Foto: NKT.

TV 2 finder ny finansdirektør

For abonnenter

Læs også