Watch Medier

Medie: Salling Groups formand afløser danske Kasper Rørsted i Adidas

Pumas norske topchef, der også er formand for danske Salling Group, skal ifølge et tysk erhvervsmedie overtage rollen som adm. direktør i sportsimperiet Adidas, når Kasper Rørsted stopper ved årsskiftet.

Bjørn Gulden er i dag topchef for Puma, men har meldt sin afgang fra årsskiftet. | Foto: Joachim Ladefoged/ERH

Den tyske sportskoncern Adidas erstatter fra årsskiftet sin danske topchef, Kasper Rørsted, med den nuværende topchef hos konkurrenten Puma, Bjørn Gulden, skriver nyhedsbureauet Reuters og henviser til det tyske medie Manager Magazin.

Det tyske magasin refererer til ”kilder i selskabet”, mens Adidas ikke selv ønsker at kommentere oplysningerne.

Norske Bjørn Gulden har været koncernchef i Puma siden 2013, men har meddelt, at han stopper i stillingen fra årsskiftet, og Puma har allerede fundet afløseren i egne rækker i form af kommerciel direktør Arne Freundt.

Bjørn Gulden har flere tråde til Danmark. Sidste år blev han bestyrelsesformand i Salling Group, der omfatter kæder som Bilka, Føtex og Netto. Tidligere har han været adm. direktør for smykkevirksomheden Pandora - en stilling, han besad frem til 2013, da han skiftede til Puma.

Adidas-aktien stiger efter rygter

Meldingerne om at Bjørn Gulden skal være selskabets nye topchef har fået Adidas-aktien til at stige markant på den tyske børs.

Ifølge Bloomberg News stiger aktien 20,2 pct. til 112,89 euro.

Adidas har efter artiklen bekræftet, at det har haft drøftelser med Bjørn Gulden. Han har gentagne gange afvist at svare på, om han vil takke ja til et sådant tilbud, skriver Bloomberg.

Adidas, der er langt større end Puma, har lidt en række tilbageslag. Herunder et svagt salg i Kina og en kontrovers med rapperen Ye, tidligere kendt om Kayne West, der endte med, at det tyske selskab afsluttede et kommercielt partnerskab med ham.

Kasper Rørsted har stået i spidsen for Adidas siden 2016, men forlader det tyske sportsbrand fra årsskiftet. | Foto: Stine Bidstrup/ERH
Kasper Rørsted har stået i spidsen for Adidas siden 2016, men forlader det tyske sportsbrand fra årsskiftet. | Foto: Stine Bidstrup/ERH

Adidas forventer lavere vækst i andet halvår

Adidas nedjusterer forventningerne efter svag Kina-udvikling

Mere fra Watch Medier

Flere supermarkedskæder dropper Mobilepay

Prisen for at bruge Mobilepay ”stiger betragteligt” for butikkerne, lyder det fra Løvbjerg-kæden. Dagrofa lukker også for betalingsløsningen i Meny, Spar, Min Købmand og Let-Køb.

Læs også

Relaterede

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs