Købmandsdirektør stopper efter 27 år - afløses af Horesta-chef

Efter mere end 27 år i spidsen for De Samvirkende Købmænd træder John Wagner tilbage og overlader posten til Jannick Nytoft, der for nylig bebudede sin afgang fra brancheorganisationen Horesta efter mindre end et års ansættelse.
John Wagner har en fortid som journalist, generalsekretær for Konservative og har i de seneste 27 år været de danske købmænds talsmand. | Foto: PR / DSK / Keld Navntoft
John Wagner har en fortid som journalist, generalsekretær for Konservative og har i de seneste 27 år været de danske købmænds talsmand. | Foto: PR / DSK / Keld Navntoft

Nytår har det med at varsle en ny tid, og sådan bliver det også for organisationen De Samvirkende Købmænd, der varetager de danske købmænds interesser.

Efter mere end 27 år i spidsen for organisationen træder John Wagner tilbage og overlader i stedet posten som adm. direktør til Jannick Nytoft, som har 14 års erfaring som branchedirektør for henholdsvis Horesta og EjendomDanmark.

Det er John Wagners egen beslutning at stoppe, skriver De Samvirkende Købmænd i en pressemeddelelse.

”For et år siden meddelte jeg min formand, at tiden var inde til et generationsskifte. 27 år i DSK – og forinden yderligere en halv snes år med lederansvar – må være nok. Hvis jeg som snart 67-årig skal udleve min længe forberedte plan om at have en håndfuld år med bestyrelsesarbejde, politisk kommentator-virksomhed, skrive et par bøger og forbedre mit golfhandicap, så er det nu”, siger John Wagner i pressemeddelelsen.

I løbet af sine 27 år er det særligt kampen mod grænsehandel, lukkeloven og hypersupermarkeder, der har gjort John Wagner til en vigtig stemme som lobbyist for de omkring 1.450 købmænd i DSK, der blandt andet tæller kæderne Rema 1000, Meny, Spar og Min Købmand.

Hans afløser, 50-årige Jannick Nytoft, er blevet valgt af en enig bestyrelse i DSK, fremgår det, og han ser frem til at tale købmændenes sag, siger han.

”Uanset hvor i landet købmanden er, så har vi har alle brug for, at vores købmænd trives og har gode vilkår, f.eks. nok arbejdskraft, en god planlov, som også sikrer de små samfund en dagligvareforsyning, og lavere fødevaremoms, hvor Danmark ligger højere end vores nabolande. Her og nu en nødvendig energihjælp i en svær tid”, siger den kommende DSK-direktør, som tiltræder ved årsskiftet.

John Wagner er foruden adm. direktør i DSK – lidt endnu – også medlem af bestyrelsen for Dansk Selskab for Virksomhedsledelse, næstformand i VANA – Dansk emballageansvar, formand for bestyrelsen i Fonden af 1. oktober 1959, sagkyndig dommer i Sø- og Handelsretten samt kommentator i Ugebrevet Mandag Morgen og TV2 News & Co.

Horesta-direktør fratræder efter mindre end et år

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Jakob Dahlgaard Fink er blevet ansat som TV 2's nye finansdirektør. | Foto: NKT.

TV 2 finder ny finansdirektør

For abonnenter

Læs også