Royal Greenland har sat navn på ny topchef

Den grønlandske fiskekoncern Royal Greenland har siden nytår været på jagt efter ny adm. direktør, og nu er navnet meldt ud.
Ny topchef for Royal Greenland. | Foto: PR
Ny topchef for Royal Greenland. | Foto: PR

Fra februar næste år får Royal Greenland en ny leder til at stå i spidsen for reje- og fiskekoncernen, der er ejet af det grønlandske selvstyre og sidste år omsatte for 5,6 mia. kr.

Siden tidligere topchef Mikael Thinghuus ved årsskiftet meldte om sin afgang og forlod rejekæmpen med udgangen af september, har koncernen ledt efter en arvtager. I mellemtiden er der også skiftet ud for bordenden af bestyrelsen, hvor landsstyremedlem Maliina Abelsen nu er formand.

Royal Greenland melder i en pressemeddelelse, at den nye topchef bliver Susanne Arfelt Rajamand, der kommer fra en stilling i Singapore som ansvarlig for den newzealandske mejerivirksomhed Fonterras asiatiske forretninger. Den nye direktør begynder til februar næste år på hovedkontoret i Nuuk.

Hun er uddannet på CBS og flyttede ifølge sin Linkedin-profil til Holland i 2005 i et job for Unilever. Siden arbejdede hun i en lang årrække for Unilever i Singapore, inden hun i 2017 skiftede til den amerikanske fødevarevirksomhed McCormick & Co. og i 2020 til Fonterra - i begge job fortsat med base i Singapore.

”Susanne har profilen, den internationale erfaring og personligheden, der skal til, for at stå i spidsen for landets vigtigste virksomhed. Hun vil være med til at sikre Greenlands fortsatte udvikling her i landet samt fastholde det internationale fokus,” udtaler Maliina Abelsen.

Formanden lægger ikke skjul på, at Royal Greenland har fået en profil til at rykke til Grønland og styre fiskekæmpen gennem de bølgende farvande, der har vist sig de senere år.

”Vi er stolte af at kunne tiltrække en så stærk kandidat med international erfaring. Susanne har gennem flere år bevist, hvad hun kan på den internationale scene, og vi glæder os til at fortsætte den positive udvikling i selskabet med hende i spidsen,” siger Maliina Abelsen


Ny rejeformand: Målet er at blive undværlig

Fødevareerfaring er altafgørende i Royal Greenlands jagt på ny direktør

Royal Greenland kommer solidt ud af halvår

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Jakob Dahlgaard Fink er blevet ansat som TV 2's nye finansdirektør. | Foto: NKT.

TV 2 finder ny finansdirektør

For abonnenter

Læs også