Watch Medier

Familie og partnere ærer Preben Damgaard: "Jeg er usigelig stolt over hvad min bror opnåede"

I en alder af blot 59 år er iværksætteren Preben Damgaard gået bort. Familie, venner og samarbejdspartnere ærer hans minde.

Preben Damgaard. | Foto: Esben Zøllner Olesen

Preben Damgaard er gået bort søndag aften efter kort tids sygdom.

Det har både hans bror, iværksætteren Erik Damgaard, og direktøren i hans private selskab, Lars Romedahl, meddelt på LinkedIn.

Foruden en stor mængde kondolencer, har venner og samarbejdspartnere delt, hvad Damgaard har betydet for dem.

Blandt dem er Mette Lykke, der var en af Preben Damgaards tætte partnere. Senest med hans investering i Too Good Too Go.

”I dag har verden mistet en stor mand, som vil blive savnet, men Prebens eftermæle vil have betydning for mange generationer fremover,” skriver Mette Lykke på LinkedIn.

Mette Lykke mødte Preben Damgaard for ti år siden, da træningsappen Endomondo fik Preben Damgaard ind som bestyrelsesformand.

Samtidig investerede Preben Damgaard i Endomondo, som senere blev solgt til den amerikanske sportsgigant Under Amour.

”På det tidspunkt påtog jeg mig min første direktør-rolle, og Preben var en fantastisk mentor. Vi arbejdede godt sammen, og da virksomheden blev opkøbt i 2015, skiltes vores veje, men Preben bad mig holde kontakten og ringe til ham, hvis jeg nogensinde stødte på noget spændende,” skriver Mette Lykke.

Det gjorde hun. I 2016 ringer hun til Preben Damgaard efter at have investeret i Too Good Too Go, som Preben Damgaard derefter selv foretager en af sine største investeringer til dato i.

Ikke bare familie

Også Preben Damgaards bror, iværksætteren Erik Damgaard, deler ud af sine minder om Preben.

”Savnet over at have mistet Preben alt for tidligt er enormt, og mine tanker går til min svigerinde Charlotte samt hendes og Prebens børn, som har mistet den bedste ægtemand og far, som nogen familie kan ønske sig,” skriver Erik Damgaard.

Sammen har de to brødre gennem årene drevet Damgaard A/S, indtil de gik hvert til sit.

Det gjorde de i forretningerne, men ikke personligt.

”Som brødre var vi aldrig i tvivl om hverken hinandens loyalitet, eller at råd altid var ærlige og velmente. Jeg er usigelig stolt over, hvad min bror opnåede i sit alt for korte liv, og jeg er glad for, at han og jeg fik nogle gode år og store oplevelser sammen. Jeg vil for altid mindes Preben og min tid sammen med ham med stor taknemmelighed,” skriver Erik Damgaard.

Preben Damgaard havde også sin familie tæt på sig i sit private firma, Damgaard Company, hvor hans datter, Katrine Damgaard, er investeringschef.

På LinkedIn oplyser Katrine Damgaard, at Preben Damgaard sov stille ind søndag aften omgivet af familien.

Forretningsforbindelser og venner

Fra forretningsforbindelser, der ikke også er familie, lyder der ligeledes ord om Preben, der viser, at han ikke blot var en forretningsforbindelse, men også en ven.

Iværksætteren Peter Warnøe, der i dag er partner i investeringsselskabet Nordic Eye, deler ud af de mange aktiviteter, som han og Preben Damgaard brugte fælles tid på.

”Vi har lavet en masse forretning sammen, gået på jagt, dykket, spillet tennis, festet og meget andet sammen og haft så mange sjove stunder, så jeg er fuldstændig knust over, at du har forladt os nu her så hurtigt,” skriver Peter Warnøe.

Den nuværende salg- og marketingdirektør i Uniconta, der er bror Erik Damgaards selskab, Per Pedersen, har også kendt Preben Damgaard i mange år.

De mødtes, da Per Pedersen for 25 år siden blev en del af Preben og Eriks selskab Damgaard A/S.

”Få mennesker har som Preben beriget både mit private liv og mit arbejdsliv. Jeg kommer til at savne hans positive sind og de mange gode samtaler, som han og jeg har haft, siden vi mødtes første gang for mere end 25 år siden i Damgaard A/S, som nok er hans mest kendte livsværk, men kun et af mange store bedrifter,” skriver Per Pedersen.

Preben Damgaard satte stor pris på livet som techinvestor: ”Det er utroligt sjovt”

De tager over efter Preben Damgaard

Preben Damgaard er død

Mere fra Watch Medier

Læs også

Relaterede

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs