Watch Medier

Spotify fyrer 600 og ændrer på chefstrukturen

Spotify fyrer 6 pct. af de ansatte og venter, at omkostninger til fratrædelser kommer til at belaste musikstreamingtjenesten et med et tre-cifret millionbeløb.

Foto: JONATHAN NACKSTRAND/AFP / AFP

Spotify vil skære i medarbejderstaben med hele 6 pct. svarende til omkring 600 ansatte, og det vil medføre udgifter relateret til fratrædelserne på estimerede 35-45 mio euro. Derudover sker der en større omstrukturering hos den børsnoterede musikstreamingtjeneste..

Det skriver selskabet i en pressemeddelelse mandag.

Indholds- og reklamechefen Dawn Ostroff vil også fratræde af som del omstruktureringen. Hun indtager dog rollen som seniorrådgiver på kort sigt for at hjælpe med at gennemføre de nye ændringer.

”For at ændre, hvordan vi styrer forretningen fra toppen, vil jeg centraliserer størstedelen af vores udviklingsarbejde under Gustav Söderström, som skal være produktdirektør, og forretningsaktiviteter under Alex Norström, som fremadrettet skal være forretningsdirektør,” skrev topchef Daniel Ek til sine medarbejderne mandag.

Aktuelt er Gustav Söderström forsknings- og udviklingschef, og Alex Norström er chef for gratisdelen af Spotify.

De to vil fremadrettet også agere som medformænd i selskabet.

Nyheden om besparelser på medarbejderfronten falder i god jord hos investorerne, der sender aktien op med 3,9 pct. i 101,75 dollar i det amerikanske formarked.


Mere fra Watch Medier

Topchef tør ikke garantere stop for fyringer

Postnord i Danmark har annonceret et farvel til flere hundrede ansatte på grund af lavere aktivitet og stigende omkostninger. Topchef tvivler på behov for nye sparerunder senere i år og afviser, at selskabet generelt er på skrump.

Læs også

Relaterede

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs