Henrik Poulsen forlader Ørsteds bestyrelse

Den tidligere adm. direktør for det delvis statsejede energiselskab Ørsted stiller ikke op til genvalg til bestyrelsen, hvor han har været medlem siden 2021.
Henrik Poulsen er tidligere adm. direktør for Ørsted. | Foto: Jens Dresling
Henrik Poulsen er tidligere adm. direktør for Ørsted. | Foto: Jens Dresling
AF MARKETWIRE og Watch Medier

Der er flere ændringer på vej i bestyrelsen hos energiselskabet Ørsted. Henrik Poulsen, der har været bestyrelsesmedlem siden marts 2021, ønsker ikke genvalg på generalforsamlingen den 7. marts. Det samme gælder britiske Lynda Armstrong, der har været en medlem af bestyrelsen siden 2015.

Det fremgår af en indkaldelse til den kommende generalforsamling.

Henrik Poulsen stod som adm. direktør i spidsen for Dong Energy - der siden skiftede navn til Ørsted - da energikoncernen i 2016 blev børsnoteret i København. Siden gennemgik koncernen en stor forvandling frem mod at blive en af verdens største aktører inden for udvikling og drift af vindmølleparker.

Henrik Poulsen er i dag seniorrådgiver i A.P. Møller Holding og har en lang række tunge bestyrelsesposter i Carlsberg, Novo Nordisk, Novo Holdings, Faerch Group og tyske Bertelsmann.

To kandidater

Som nye bestyrelsesmedlemmer i Ørsted foreslår bestyrelsen Annica Bresky og Andrew Brown.

”Vi har indstillet to meget stærke kandidater til bestyrelsen,” siger Ørsteds bestyrelsesformand,Thomas Thune Andersen.

Han fremhæver, at Annica Bresky har omfattende branche- og ledelsesmæssig erfaring fra globale børsnoterede virksomheder samt indgående viden om omstilling til og udvikling af politikker inden for bæredygtighed i EU-regi og globalt.

Om Andrew Brown siger han, at han har omfattende international ledelseserfaring fra ledende stillinger i store globale organisationer, driftsorganisationer og projekter, senest som administrerende direktør i det portugisiske energiselskab Galp.

”Jeg ser frem til at byde dem velkommen. Jeg vil også gerne takke både Lynda Armstrong og Henrik Poulsen for deres store indsats i bestyrelsen gennem de seneste år,” siger Thomas Thune Andersen.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Jakob Dahlgaard Fink er blevet ansat som TV 2's nye finansdirektør. | Foto: NKT.

TV 2 finder ny finansdirektør

For abonnenter

Læs også

"Fra en virksomhedsbetragtning har det været en sund proces, men har også givet anledning til flere udtrædelser, end vi normalt ville se," lyder det fra Steen Rode, ledende partner hos Bech-Bruun. | Foto: Nikolai Linares

Fire partnere forlader Bech-Bruun

For abonnenter