Watch Medier

Carlsbergs topchef stopper

Efter otte år i spidsen for Danmarks største bryggerikoncern stopper Cees ’t Hart i Carlsberg senere på året. Processen med at finde en afløser er i gang.

Carlsberg leder nu efter en afløser for Cees t' Hart. | Foto: Liv Møller Kastrup

Rygtet om Cees ’t Harts farvel til den danske bryggeribranche har huseret længet, og nu er hans exit fra Carlsberg en realitet. 

Inden udgangen af tredje kvartal i 2023 vil topchefen have haft sin sidste dag på Valby Bakke, skriver Carlsberg i en pressemeddelelse, der ligeledes skriver, at man leder efter hans efterfølger.

”Cees ’t Hart har leveret fantastiske resultater i sin tid i Carlsberg. Cees har været en katalysator for performance og har opnået gode resultater. Som en sand leder har han sikret et succesfuldt strategiskifte i Carlsberg Group,” udtaler Henrik Poulsen, der er bestyrelsesformand for Carlsberg. 

Han skriver videre, at Cees ’t Hart har styret bryggeriet igennem store kriser som covid-19, krigen i Ukraine og det stadigt forestående salg af bryggeriets russiske forretning.

Om sit eget farvel udtaler hovedpersonen, at det har været et privilegium at stå i spidsen for bryggeriet. 

”Jeg er sikker på, at Carlsberg succesfulde rejse vil fortsætte ind i fremtiden,” udtaler 64-årige Cees ’t Hart. 

Han skriver videre, at årsagen til, at han bliver i bryggeriet i et halvt år mere, er, at han vil hjælpe bryggeriet med at få solgt sin russiske forretning. 

”Herefter vil jeg fokusere på nogle interessante ikke-ledende roller,” fortæller Cees ’t Hart om sine fremtidsplaner.

Skulle vende vækstkrise

Cees ’t Hart kom til den danske bryggerikæmpe i 2015, hvor hans store opgave var tydelig: Der skulle vendes rundt på den vækstkrise, selskabet havde befundet sig i en årrække. Derudover var indtjeningen dårlig, og bryggeriet havde en stor gæld. 

I sin tid i Carlsberg har han lanceret de to strategier Sail22 og senest Sail27. Begge strategier havde og har kort sagt til formål at holde udgifterne så lave som muligt. Samtidig skal strategierne dog sørge for, at bryggeriet tjener så mange penge som muligt på hver enkel øl. 

Cees ’t Hart har ligeledes været bannerfører for Carlsbergs fokusskifte i forhold til produkter. 

I stedet for de traditionelle core-produkter som Carlsberg Pilsner og Tuborg Classic har bryggeriet satset og investeret massivt i alkoholfri øl og premium-kategorien som 1664 Blanc og Grimbergen. 


Mere fra Watch Medier

Læs også

Relaterede

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs