Slagteriet Tican fyrer topchefen

Det tyskejede slagteri Tican med slagterier i Thisted og Brørup fyrer sin adm. direktør efter mindre end et år på grund af et ændret strategisk fokus.
Foto: Rasmus Baaner
Foto: Rasmus Baaner

Tican har fyret slagteriets adm. direktør, Sebastian Laursen.

Dermed nåede han at sidde på posten i næsten et år. Den 31-årige nu tidligere topchef blev ansat 1. april 2022.

Det oplyser slagteriselskabet i en pressemeddelelse, hvor det også fremgår, at bestyrelsesformand Steen Sønnichsen indtil videre konstitueres som adm. direktør. 

”Med de udfordringer, som branchen står over for i dag med et faldende antal grise og ændrede markedsforhold, har vi ændret strategisk fokus med en deraf følgende reorganisering af Tican Fresh Meat A/S. Det betyder, at vi desværre har set os nødsaget til at opsige samarbejdet med administrerende direktør Sebastian Laursen, som er fratrådt stillingen,” skriver selskabet.

Sebastian Laursen blev hentet til stillingen, da Niels Jørgen Villesen sidste år fratrådte som adm. direktør. 

Sebastian Laursen blev hentet fra en stilling som eksportchef i Tönnies Nordic. Selskabet er et dansk handelsselskab for kød og kødprodukter, hvor Ticans tyske moderselskab Tönnies er majoritetsejer. Derudover er Sebastian Laursens far, Kim Laursen, en af medejerne.

Tican omsatte i 2021 for 8,3 mia. kroner og kom tungt ud af året med et underskud på 250 mio. kr. Ifølge formand Steen Sønnichsen, der tiltrådte som ny formand for det tyskejede selskab i august 2022, har Tican dog sidste år formået at vende udviklingen, så der igen er sorte tal på bundlinjen, når regnskabet for 2022 aflægges.

De seneste måneder har Tican haft flere dage, hvor man ikke har slagtet på slagterierne i Brørup og Thisted, som følge af mangel på slagtegrise.


Del artikel

Relaterede artikler

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Jakob Dahlgaard Fink er blevet ansat som TV 2's nye finansdirektør. | Foto: NKT.

TV 2 finder ny finansdirektør

For abonnenter

Læs også