Region Hovedstaden siger farvel til 137 it-medarbejdere

Oprindeligt stod 150 it-ansatte i Region Hovedstaden til at miste deres arbejde onsdag morgen, men efter forhandlinger er antallet bragt ned på 137.
Region Hovedstaden har blandt andet udtalt, at Sundhedsplatformen er et bedre sted, og der derfor godt kan findes midler at spare. | Foto: Jens Dresling/Politiken/Ritzau Scanpix
Region Hovedstaden har blandt andet udtalt, at Sundhedsplatformen er et bedre sted, og der derfor godt kan findes midler at spare. | Foto: Jens Dresling/Politiken/Ritzau Scanpix

Kl. 9 onsdag morgen skulle it-medarbejdere i Region Hovedstadens Center for IT og Medicoteknologi sidde klar ved telefonen i en time frem til klokken 10.

137 medarbejdere skulle opsiges på grund af massive besparelser i Region Hovedstaden. Regionen har meldt ud, at den skal spare 80 mio. kr., og det går altså ud over et større antal it-ansatte.

Det erfarer ITWatch.

Oprindeligt stod 150 medarbejdere til at miste deres job, men gennem forhandlinger er det tal beskåret til 137. Ud af de 137 har 48 allerede takket ja til en frivillig fratrædelsesordning. Det betyder, at 89 medarbejdere stod til at blive afskediget onsdag formiddag.

Den frivillige fratrædelsesordning betyder, at de pågældende stopper deres arbejde 1. maj og fritstilles med løn i opsigelsesperioden.

Fristen for at tage imod fratrædelsesordning udløb mandag kl. 12. Derfor vil de resterende 41, der i dag vil modtage et opkald, blive opsagt på almindelig vis.

For en uge siden, inden der blev meldt ud om fyringsrunden, blev der fyret 11 ledere i regionen. To blev omplaceret, to gik på pension, og de resterende er blevet opsagt.

Region Hovedstaden er i dialog med flere store it-arbejdspladser for at se på, om der blandt de afskedigede var profiler, der kunne matche åbne job på disse arbejdspladser. Det drejer sig om Sundhedsdatastyrelsen, TDC Erhverv, og andre private it-virksomheder.

Fyringsrunden i Region Hovedstaden er afsluttet: Ikke flere fyringer på vej

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også