Matas henter Googles tidligere landedirektør ind i bestyrelsen

Tidligere Venstre-politiker og direktør for Google i Danmark Malou Aamund træder ind i Matas’ bestyrelse. Kosmetikkæden har med et svensk opkøb netop fordoblet antallet af butikker.
Malou Aamund får bestyrelsespost i Matas. | Foto: Jens Dresling
Malou Aamund får bestyrelsespost i Matas. | Foto: Jens Dresling
AF MARKETWIRE OG TORBEN SALOMONSEN

Matas har fået Malou Aamund ind i bestyrelsen, oplyser den børsnoterede materialistkæde efter sin generalforsamling torsdag.

Malou Aamund har tidligere siddet i Folketinget for Ny Alliance og Venstre og har haft en lang it-karriere hos først IBM og siden Google, hvor hun var landechef i Danmark.

Hun overtager bestyrelsesposten i Matas efter Lars Jensen, der forud for generalforsamlingen havde meddelt, at han ikke ville genopstille.

Meldingen kom samme dag, som offentliggørelsen af købet af svenske Kicks Group, der står bag 226 kosmetikbutikker i Norden.

Matas, der selv har 260 butikker, overtager 100 pct. af Kicks Group, som ved opkøbet værdisættes til 1,34 mia. kr. Matas betaler 698 mio. kr. for Kicks Group og overtager derudover gæld for samlet 638 mio. kr. 

Kicks Group er i dag til stede på både det svenske, norske og finske marked. I 2022/23 havde selskabet en omsætning på 3,13 mia. kr., hvoraf 30 pct. kom fra onlinehandel. 

”Med købet af Kicks Group skaber vi den nordiske leder inden for skønhed og velvære,” siger Gregers Wedell-Wedellsborg, adm. direktør i Matas, om opkøbet torsdag. 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Jakob Dahlgaard Fink er blevet ansat som TV 2's nye finansdirektør. | Foto: NKT.

TV 2 finder ny finansdirektør

For abonnenter

Læs også

"Fra en virksomhedsbetragtning har det været en sund proces, men har også givet anledning til flere udtrædelser, end vi normalt ville se," lyder det fra Steen Rode, ledende partner hos Bech-Bruun. | Foto: Nikolai Linares

Fire partnere forlader Bech-Bruun

For abonnenter