Siemens Gamesa besætter uriaspost

Den nødlidende mølleproducent Siemens Gamesa henter ny økonomidirektør hos moderselskabet.
Stefan Huppertz bliver økonomidirektør hos Siemens Gamesa. | Foto: Siemens Gamesa
Stefan Huppertz bliver økonomidirektør hos Siemens Gamesa. | Foto: Siemens Gamesa

I midten af maj listede Beatriz Puente i al ubemærkethed ud af døren. Et internt memo, som Reuters faldt over, var eneste vidnesbyrd om, at Siemens Gamesas økonomidirektør havde forladt mølleproducenten.

Ikke at det i sig selv nødvendigvis er opsigtsvækkende. Ledelsessvingdøren har snurret med stor hast hos Siemens Gamesa de seneste år, og langtfra alle er blevet formelt meddelt. Ligeledes er det ikkeepokegørende over, hvor mølleproducenten har fundet afløseren, Stefan Huppertz, der tiltræder den 4. september.

Den nye kassemester kommer fra moderselskabet Siemens Energy, hvor han siden selskabets etablering har været økonomidirektør for koncernens netafdeling, Grid Solutions. Dermed har han samme karrierebaggrund som adm. direktør Jochen Eickholt, drifts- og bæredygtighedsdirektør Tim Dawidowsky, HR-direktør Frank Coetzee, chefjurist Stefan Höhns og naturligvis den samlede bestyrelse.

”Stefan har solid erfaring fra de fremskridt, vi har gjort i Grid Solutions, og han har styr på håndteringen af komplekse, økonomistyrede projektstrukturer. Jeg er meget glad for, at han vil overtage den vigtige stilling fra begyndelsen af september,” konstaterede bestyrelsesformand og Siemens Energy-topchef Christian Bruch ved regnskabsfremlæggelsen mandag.

Frem til hans tiltrædelse varetages stillingen af servicedivisionens økonomidirektør, Martin Welter, der har haft opgaven, siden Beatriz Puente forlod Siemens Gamesa.

I løbet af de to et halvt år, hun stod i spidsen for mølleproducentens økonomi, nåede hun at præsentere et enkelt kvartal med sorte tal på bundlinjen. Det var i fjerde kvartal sidste år, hvor salget af en stor del af projektudviklingsporteføljen momentant fik ændret minus til plus. Mandag blev selskabets i særklasse største kvartalstab til dato præsenteret med et underskud på 2,56 mia. euro (19,1 mia. kr.).

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Jakob Dahlgaard Fink er blevet ansat som TV 2's nye finansdirektør. | Foto: NKT.

TV 2 finder ny finansdirektør

For abonnenter

Læs også