Watch Medier

Afgående topchef får 29 millioner med sig ud af Pensiondanmark

To års løn plus løn under opsigelsesperioden er grundlaget for det tocifrede millionbeløb, som Pensiondanmark bruger på afsked med mangeårig topchef.

Torben Möger Pedersen har været adm. direktør for Pensiondanmark gennem hele selskabets levetid.

Pensiondanmarks adm. direktør, Torben Möger Pedersen, stopper på posten 1. oktober, og selskabet har afsat 29 mio. kr. svarende til to års løn samt løn i direktørens opsigelsesperiode til fratrædelsen. Det oplyser Henning Overgaard, der er bestyrelsesformand for pensionsselskabet og formand for fagforeningen 3F, til Insidebusiness.

Han kan godt forstå, hvis nogle mener, at det er et højt beløb.

”Nogle vil finde beløbet kritisabelt, og det kan jeg godt forstå. Aftalen afspejler de vilkår, der blev aftalt i direktørens kontrakt for 20 år siden,” siger Henning Overgaard til Insidebusiness.

Af Pensiondanmarks aflønningsrapport for 2022 fremgår det, at Torben Möger Pedersen sidste år fik en samlet betaling på 7,75 mio. kr. for at stå i spidsen for pensionsselskabet.

Torben Möger Pedersen stopper 1. oktober, hvor han bliver afløst af investeringsdirektør Claus Stampe. Næste år er det planen, at viceadm. direktør Peter Stensgaard Mørch, som tiltrådte 15. august, overtager posten som adm. direktør.

Mere fra Watch Medier

Læs også

Relaterede

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs